Vidám vándorok, óvodai látogatás

A tegnapi nap is hosszabb lett egy kicsit a szokásosnál. Délelőtt tanultunk, matekon játszottunk a társasjátékkal, voltak akik feladatlapon dolgoztak, mindenki a saját szintjének megfelelően. 

A délelőtt folyamán a nagycsoportos óvodások is átjöttek leendő tanító nénijükhöz, hogy egy órát együtt játsszanak, ismerkedjenek az iskolával. Ez mindig nagy élmény, hiszen az iskolások a szünetben rögtön pártfogásukba veszik a tesókat, rokonokat, barátokat. Szokás nálunk, hogy ilyenkor az óvodások és a 4. osztályos vendéglátók kis ajándékkal kedveskednek. Sikerült egy ilyen kis óvodai ajándékot “elcsennem” (adott a tanító néni), mivel nagyon egyszerű, de mutatós. El is fogom készíteni az osztályommal. Arra gondoltam, hogy ha valaminél szavazni kell, vagy jelezni kell bármit,majd ezt fogjuk a jövőben használni. 
Spatula van befestve üvegfestékkel, és arra van ragasztva a nevető, mozgó szemű fej. 
Délután az ovisokkal a Vidám Vándorok társulat Afrikai kaland című meseelőadását tekinthettük meg.  
Az állatmese főhőse két kis majom, Zuzu és Momó, akiket az oroszlán nevel. Az engedetlen majmok egy délután bemerészkednek a mocsárba. Hamarosan üldözni kezdi őket a  krokodil, majd menekülés közben egy kígyóverem mélyén találják magukat. Amikor már minden veszni látszik, megérkezik a segítség, az oroszlán és barátai személyében. 
Az előadás során a nagy bajban a gyerekeknek kell kitalálni a megoldást, ami alapján folytatódik a történet. A mesében szóba kerül a barátság, a szeretet és a megbocsájtás fontossága. 
Nemcsak a gyerekek, de mi felnőttek is élveztük a műsort. Bár a társulat csak 2 tagból állt, (legalábbis hozzánk mindig ketten jönnek) élvezetes műsorukkal lekötötték a kicsiket.Mivel a mese folyamán szükség volt az ötleteikre, így ők is a mese szereplőivé válhattak. 
01

Vélemény, hozzászólás?