Szem-kéz koordinációt, finommozgást fejlesztő játékok

Tegnap már közzétettem olyan játékos ötleteket, amelyek a szem-kéz koordinációt illetve a finommozgást fejlesztik. Remélem, nem lesz unalmas, de még volt néhány, csak a tegnapi nap már nem fért bele az időmbe. Ezeket is külföldi oldalakon találtam, csak akkor nem gondoltam, hogy valaha ezeket az ötleteket másokkal is meg fogom osztani. Köszönet érte minden feltöltőnek.
A lényeg ugye, a játék, és a gyerkőc észre sem veszi, hogy ezáltal fejlődik. Jó játékot mindenkinek!
Ilyen fűzögetős játékot boltban is lehet kapni, de elkészíteni is könnyű, nem kell hozzá más, mint karton és cipőfűző. Kezdődhet a fűzögetés!

Ez a játék szintén kapható boltban 2100 Ft-os áron (innen megvásárolható), de szerintem a kesztyűs  megoldás  is jó ötlet, és sokkal olcsóbb. Műanyag labdára ragasszunk tépőzárat több helyre, és vegyük elő gyermekünk szekrény mélyén lapuló kesztyűjét.

Tapadó-labda készlet 2 ütõ + 1 labda
A játék eredetije

                                         

Házilag elkészített változat

A következő játék is fejleszti a szem-kéz koordinációt, a finommozgást, mindezek mellett a színeket is tudjuk vele gyakorolni. Nem kell hozzá más, mint színes kartonok és színes gémkapocs. Itt is variálható a feladat: Lehet, hogy adott színű kartonra ugyanolyan színű gémkapocs kerüljön, de lehet úgy is játszani, hogy 1 kartont használunk és arra készítünk egy szabályos színsort.

Az utolsó ötlet a finommozgást fejleszti, házilag kivitelezhető szintén. Ehhez a játékhoz talán az alábbi  hasonlít, amit több boltban is meg lehet vásárolni. Mi is vettünk már ilyet. 

                                        

A házi kivitelezéshez nem kell más, csak egy cipősdoboz, amiből levágunk egy kicsit és só. Egyszerű és olcsó. A gyerekek biztosan élvezik, ahogy az ujjukkal rajzolhatnak a sóba. Egy rázás, és kezdődhet elölről minden.

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?