Októberi projektzáró nap

Mivel véget ért ez a hónap, lezártuk az októberi projektünket. A terv az ősz volt, az állat-és növényvilágban, de  a végén a tök irányába domborodott ki egy kicsit. Persze beszéltünk a költöző madarakról is, illetve az állatok készülődéséről a télre. Sétáltunk az őszi domboldalon, gyűjtöttünk terméseket, játszottunk is olyan játékokat, ami ezekhez a témákhoz kapcsolható. No meg kreatívkodtunk a tananyag mellett. Íme néhány kép a hónap eseményeiről:

Miután a tök központi témává nőtte ki magát, eszembe jutott, hogy olvasok nekik egy-két mesét Mazsoláról és Tádéról, akik Manófalvi Manóval egy tökházikóban élnek. Nem volt ismeretlen a számukra, mivel a korábbi években vetítettem nekik diafilmet és mesét is néztünk róluk. Bizonyára közületek sokan emlékeznek rájuk a Futrinka utcából. 

Pénteken rajzórán elkészítettük a madárijesztőket. Itt  mutattam ötleteket, és ahogy terveztem az ott láthatók közül az elsőt készítettük el. Kezének mi hurkapálcát használtunk, amit ragasztópisztollyal ragasztottam a spatulához.

Olyan ügyesen dolgoztak a gyerekek, hogy nem érkeztem képeket készíteni, csak az utolsó mozzanatról, illetve a kész munkákról.

A szombati napra több meglepetést is tartogattam, gondoltam legyen emlékezetes ez az utolsó nap. 
Olvasásórán (miután a tananyag szerint beszélgettünk a halottak napjáról,) megnéztünk egy mesét Mazsoláról és Tádéról. 
  
Testnevelés órán a hónapbaj játszott játékok közül válogattunk.

Novemberben a Föld és a világűr lesz a téma. Nem ezt terveztem, de bizonyos tananyagnál illetve a tévében látottak miatt (Felix Baumgartner sztratougrása) ez többször szóba került ebben a hónapban, ezért úgy gondoltam, akkor az én témám még várhat. Lehet, hogy ez a fiúkat jobban fogja érdekelni, mint a lányokat, majd kiderül.

Vélemény, hozzászólás?