Képes napló 23.

Ismét eltelt egy hét, és ezzel egy időben egy év is véget ért. Tegnap szerettem volna egy visszatekintést csinálni, de mire elkészültem a sütéssel-főzéssel, már késő volt. Sebaj, talán jobb is úgy kezdeni az új évet, ha előtte visszatekintünk az elmúltra, annak szépségével és hibáival együtt. Mert ugye az életnek van napos és árnyékos oldala is, bár utóbbiról én nem szívesen beszélek, mint a dal szövege is mondja, “Csak a szépre emlékezem…”
Milyen is volt 2012? Pörgős, mozgalmas, mint minden év, legalább is számomra. Ami megváltoztatta az életemet (már ha lehet ilyen kis túlzással mondani) az az, hogy február 18-án belefogtam a blogírásba. Véletlenül mentem be a nagyobbik szobájába, mikor a saját blogjába készített egy bejegyzést, és rögtön nekem is kellett, mint a rossz gyereknek. Érdekes módon rögtön jött a megjegyzés az első bejegyzésemhez, ami azt bizonyította, hogy talán nem csak magamnak írogatok. 
Azóta öröm minden gép előtt töltött idő. Úgy érzem, ez az, ami teljessé tette mostani életem. Nagyon sok emberrel “ismerkedtem meg”, szert tettem új barátokra, és lelkesen olvastam minden egyes bejegyzést, amit ismeretlenek hagytak a munkámról. Ugyanakkor mások blogjaiból én is meríthettem ötleteket, vagy csak bekukkantottam az életükbe. Köszönet érte mindenkinek.
Gondoltam, készítek egy kis kimutatást, hogy mi volt a legolvasottabb bejegyzés, meg hasonlók, de lehet, hogy számotokra ez nem annyira érdekes, mint számomra. Amit viszont megjegyeznék, hogy hála minden idelátogatónak, túl vagyok a 82000. oldalmegjelenítésen, ami szerintem elég szép szám a nem egészen 1 év alatt. 
A megszokottól eltérően jöjjön néhány kép, szöveg nélkül, csak egy kis felirattal, ami számomra emlékezetes marad a 2012-es évből.
Nőnapra kaptam az egyik tanítványomtól
Egy szülő készítette a nyuszi alapot a gyerekek számára

Kiteleltetett virágaim
Áprilisi tréfa
Amire büszke vagyok: vert csipke munkáim egyike
Májusfa a nagyobbnak
Teadélután a volt és jelenlegi osztályommal
Nyolcadikosok búcsúzója
Amire mindenki várt: a nagyobbik diplomája
Nyaral a család
“Lomok”, amik boldoggá tesznek
Voltunk csokifesztiválon
Modern Talking koncerten
Találkoztam régi főiskolás osztálytárssal
A kisebbiktől kaptam, “csak úgy”
A monoki Kálvária búcsún

Agykontroll tanfolyamon
A novemberi ibolyánk
Ahová régóta készültünk a lányokkal: a bécsi vásár
Nyereményeim a blogokról
SK ajándék a nagyiknak karácsonyra
És amit én kaptam, csak még nem került sor a bemutatásra. Volt boltban vásárolt ajándék is a lányaimtól, de én sokkal jobban örülök az általuk készített ajándékoknak. Úgy érzem, abban jobban benne van a szeretetük, mivel a kezük munkája nyomán készül, szeretettel. 
Tavaly egy határidő naplót vettek a boltban, és azt tették egyedivé, azáltal, hogy fényképeket, bölcs gondolatokat ragasztottak bele, illetve beleírták a családtagok születés-és névnapját. (Enyhe célzással, mivel a nagyobbik névnapjáról rendszeresen elfelejtkezünk a nagy karácsonyi készülődésben.)
Az idén a nagyobbiktól egy inspirációs naptárt kaptam, melyhez egy könyvből és az internetről merített ötletet, és ő gépelte be az egészet. (Mennyi munka lehetett! 182 oldal!) Nem tudom, ezt valaha is felül lehet-e majd múlni? Mivel kevés időt fordítok magamra, nekem célozva került bele az “5 perc ÉN”. Meg is fogadtam, hogy végigcsinálom. Úgy tervezem, hogy minden nap haladok előre 1-1 oldallal, majd július 1-től újrakezdem, így év végéig várnak rám a kellemes meglepetések.
A kisebbik ajándéka legalább annyira szívet melengető. Nincs is értelme a sok mellébeszélésnek, a kép magáért beszél. Már meg is van a helye, hogy ünnepek után hová tesszük.
És a többieké

A férjem egy kirándulással lepett meg, és egy vacsorával a hortobágyi csárdában. Sajnos a csárda zárva volt (bár az interneten megnéztük a nyitva tartást), így potyára autóztunk vagy 70 km-t. Nem baj, hétvégén Tokajba megyünk majd vacsorázni.

Mi ezzel búcsúztattuk az óévet és vártuk az újat
Remélem nektek is jól teltek az ünnepek, és újult erővel vághatunk bele az újabb évbe, és az újabb kihívásokba. 
Mindenkinek nagyon boldog, békés, szeretetben, egészségben és pozitív élményekben gazdag új évet kívánok!

5 Comments

  1. Köszönet a megosztott ötletekért, az új évre erőt egészséget és kitartást kívánok, csak így tovább!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.