Gyermekkorom kedvenc játékai 1. Ugróiskolák

Mivel beköszöntött a jó idő, (leszámítva a csütörtöki telet) a testnevelés órákat általában az udvaron töltöttük. Gyermekkoromban játszott játékokat tanítottam nekik, bár a végén az egyiket be kellett tiltani.


Bizonyára sokan játszottatok ugróiskolát.
Hát sajnos ez nálunk a szünetekben átment kavicsdobálásba, (persze nem a játékban részt vevők részéről) és a komolyabb balesetek elkerülése végett tiltólistára került. Pedig nagyon jó játék, nagyon sok mindent fejleszt (koncentráció, szem-kéz koordináció, nagymozgás, meg amit nem is gondolunk). Ebben a könyvben többféle variációját találjátok. 
Mi a “hagyományos” (általam ismert és játszott) nyolcosztályos ugróiskolát játszottuk. De mutatom a többit is, hátha szeretnétek mindet kipróbálni. Nemcsak a lányok, de a fiúk körében is kedveltté vált néhány nap alatt.

8 Comments

 1. Jesszusom ennyi ugró iskola van???? Én csak egyet ismertem a nyolc osztályost! Hát ezt meg kell, hogy mutassam Lizának! Köszönöm a felvilágosítást! D:))

  1. Én is csak a nyolcosztályosat ismertem, meg a csigavonalasat. Illetve van egy, amit egyik könyvben sem találtam még eddig, így azt majd leírom saját szavaimmal. Azt is megtanítottam már a suliban. Remélem tetszeni fog Lizának a sok ugróiskola. :))

  2. Teljesen elképedt… De ennyi anya???" Na kedves Sucika csak legyen jó idő odakint…mindet feleajzoljuk!
   Ez egy régi de JÓ játék, ami sosem fog kiveszni"…most aztán pláne nem! D:))
   Köszönjük szépen!

 2. Kedves Sucika!
  Én még nem írtam neked,de most nem bírtam megállni:)Fogalmam sem volt,hogy ezt a nagyszerű játékot ennyiféle módon lehet játszani!!!Köszönöm szépen!És hasonló képen Flórához én is megmutatom a nagy fiamnak:)))

  Egyébként nagyon gyakran olvaslak és már sok mindent kipróbáltunk itthon az ötleteid közül!!KÖSZÖNÖM!

  1. Ez mind ugróiskola?????????????????Nagyon tetszett neki,biztosan lesz amit ki is fogunk próbálni:)))Még egyszer köszönjük az ötleteket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.