Lepke vécégurigából

Körülbelül egy hónapja láttam egy külföldi kedvencemnél az alábbi kis lepkéket. Rögtön megtetszett, de eddig nem volt idő a megvalósításra. Mindig valami más fontosabb volt. De a héten elhatároztam, hogy nem halogathatom tovább, itt az idő, el kell készítenünk. Kicsit változtattam rajta: mivel nem volt nagy méretű gyöngyöm, a vastagabb fajta szívószállal helyettesítettük. Persze gyönggyel sokkal jobban mutat, de hát szegény ember vízzel főz.  Zseníliadrótom többféle színű volt, (színenként viszont csak 1-2) így a gyerekek választásán múlt, hogy ki milyet használt. Éppen elegendő volt az elkészítésére a 45 perces óra. 
Butterfly Craft from cardboard tubes and beads - from CraftsbyAmanda.com @amandaformaro
Fázisfotókra nem nagyon jutott idő, de ha ide benéztek, láthatjátok a munka menetének lépéseit.
Mivel a gyerekek csak 1-1 lepkét készítettek, először én felvágtam a vécégurigát kb 1 cm-es darabokra. Ezután jött a festés. Hogy gyorsabban menjen a munka, tűzőgéppel rögzítettem a szárnyakat, a testet pedig ragasztópisztollyal ragasztottam fel. Mivel óra végére lettünk készen, így csak egy “csoportképre” volt idő.
Ha valaki lepke helyett szívesebben készítene szitakötőt, látogasson el Ovivarázshoz. Én már gyűjtöm a jégkrémpálcikákat. 
Ovivarázs szitakötői

11 Comments

Vélemény, hozzászólás?