Ajándék Mamintitől a tanév végére

A történet pár hónappal ezelőtt kezdődött, amikor egy bloggerina levelet küldött, és felajánlotta, hogy szívesen készítene a tanítványaimnak valami kis ajándékot. Nagyon meghatottak a sorai, mert bevallom őszintén, (lehet, hogy most ezzel sok embert meglepek) soha nem találkoztam még az életem során olyan emberrel, aki nekem adott volna valamit. Önzetlenül, szeretetből és elismerésül. Persze a családom, és a tanítványaim kivételek, akiktől számos ajándékot, rajzot kaptam. Őrzöm is mindet, mint egy kincset.
A héten aztán kaptam egy újabb levelet, hogy feladásra került a csomag. Tudtam, hogy mi lesz benne, mivel az illető megírta, hogy mit küld. Nagyon vártam, hogy mikor kapom meg, aztán nagyon-nagy volt a meglepetés, mikor feltárult a doboz tartalma. Nemcsak azt küldte, amiről írt, hanem nekem is tett bele sok-sok dolgot. Leírhatatlan, mit éreztem akkor. Most sem tudom megfelelő szavakkal kifejezni azt az érzést, ezért csak annyit tudok mondani: Köszönöm Maminti, bearanyoztad a napomat, és bearanyozod majd a “gyerekeim” napját is, amikor megkapják az ajándékaidat.

A tervem az, hogy nem egyszerűen kiosztom majd a könyvjelzőket és a baglyocskákat, hanem megadom a módját, hogy örökre emlékezetes maradjon az esemény. Megismerkedünk majd Mamintivel, aki ugyan nem ennek a blognak a Mamintije, de sok közük van egymáshoz. Természetesen a blog Mamintije is szóba kerül majd. :))
Rákerestem Lázár Ervin meséjére, és a Youtube-on is ráakadtam egy mesejátékra. Ezzel nyitok. No meg ezzel a dallal.

7 Comments

 1. Fogadd tőlem szeretettel itt is, ezt a szép versikét!
  :)))

  Mentovics Éva: Pedagógusnapra

  A-tól ZS-ig megismertünk
  minden betűt mára.
  Számokat is tudunk írni
  füzetbe, táblára.

  Képeskönyvből már egyedül
  olvassuk a verset.
  Azt is tudjuk, ez nem minden
  ez még csak a kezdet.

  Vágyunk mindig új tudásra,
  jönnek a miértek.
  Tanítasz és szeretsz minket,
  tudjuk, hogy megérted.

  Fáradoztál sokat értünk,
  volt öröm, és bánat.
  Hálás szívvel nyújtjuk Neked
  most e virágszálat.

  Elsuttogja e kis virág
  hajladozva Néked,
  Köszönjük a sok új tudást,
  ezt a vidám évet.

 2. Hát ezek az ajándékok valóban tündériek, és mennyi munka lehetett vele. Igazán megható, hogy ennyi szépséges dolgot készít valaki csak úgy, önzetlenül!!!:))) Kíváncsi leszek a gyerekek reakciójára!!!:)))
  Igazán szép ajándék Pedagógus napra, de tényleg megérdemled!!!:)))

Vélemény, hozzászólás?