Horgolni tanulok 1. Amigurumi ötletek

Pár hónapja a legtöbb oldal, ahová ellátogattam, vagy csak véletlenül tévedtem, horgolással volt kapcsolatos.  Elhatároztam, hogy a nyári szünetben én is megtanulok horgolni. Aztán mikor Mamintitől aranyos kis baglyocskákat (is) kaptunk ajándékba, nem bírtam kivárni a tanév végét, nekiláttam én is a horgolásnak. Maminti oldalán találtam egy rajzos leírást, melyet érdekes módon “megfejtettem”. Nem mondom, hogy minden olyan, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva, de elsőre szerintem jól sikerült. A lányaimnak nagyon tetszett, azóta ott lógnak a kulcstartójukon.

A felső ajándék, az alatta levők első munkáim. 

Még kettő, a fejlődés miatt.

Ezen felbuzdulva szabadidőmben próbáltam olyan oldalakat keresni, ahol horgolási leírások vannak. Persze ne gondoljatok terítőkre, vagy sapkákra. Nem. Én kis figurákat kezdtem el horgolni, amit AMIGURUMI-nak neveznek egyébként. Itt találtam aranyos ötleteket, melyek közül kettőt valósítottam meg. Köszönet a feltöltőnek!

Az elnevezéseket még most sem tudom, de nyomtattam kis ábrákat, meghatározásokat, leírásokat, no meg a kész munkadarab fotója is nagy segítség.

Galamb Gréta és Pingvin Péter
Tojásállatkát nagyon könnyű készíteni, mivel itt is csak kispálcát kell körbe-körbe horgolni. Ez már nagyon megy nekem, bár a nevét nem tudom megjegyezni. Mivel sok zöld cérnám van, egy békára esett a választásom. A forrást itt találjátok, több tojásállatkával egyetemben.

Ő az, középen. Már a 7. művem.
Ez mind a múlt hét termése, sajnos a héten hivatalos dolgokat kell intéznem, így este már nincs energiám, hogy leüljek horgolni. Jelenleg egy nyuszi és egy teknős készül. Legközelebb őket mutatom meg. 
Addig is, aki szeretne sok-sok gyönyörűséges Amigurumit látni, és készíteni, látogassa meg ezt az oldalt. Bellitől jutottam el ide, pár napja még az volt a neve, hogy 1500 ingyenes Amigurumi, most már 2000. Sejtettem, hogy több ez 1500-nál.

Ugye milyen aranyosak!

8 Comments

  1. Nagyon ügyes vagy! Mennyi kedves dolgot lehet horgolni, megviszketett a kezem:-) Nekem is olyan kis kék nyelű horgolótűm van, ha be nem rozsdásodott, mert évek óta nem használtam. Most épp szabadságon vagyok, jó lenne elővenni.

  2. Jaj ez igen!!! Megy ez, mint a karikacsapás"! D:)) nagyon édesek! Én is belefogtam egy apróságba, de nem is lesz olyan egyszerű! Idő…idő! Most 30 buzogányra és 50 levendulazsákra gyúrom magam! Tegnap leadták a rendelést"…
    De utána hajrázok én is!
    Kellemes időtöltést!!! Pusz

Vélemény, hozzászólás?