A nap fotója: Júniusi képek, júliusi témák

Bevált a múlt havi módszerem, így ebben a hónapban is hasonló módon járok el. Nem is fecsérlem a szavakat, egyébként is nyakunkon az év végi hajrá, bár mire olvasásba kerül, már éppen megkezdődik nekünk is a szünet. De jó lesz akkor végigszemezgetni a képeket!
1. B, mint … 
Nálam, természetesen: BAGOLY. Akik látták az ajándékaimat, és tudták a témát, biztosan erre tippeltek volna. Persze lehetett volna busz, bab, baba, meg miegymás, de nekem most egy darabig ez lesz a kedvenc szavam b-vel. Mire ezt olvassátok, már 2 gyermek boldog tulajdona lesz. A sárgát -engedéllyel- megtartottam magamnak. 
2. A pillanat
Vasárnap sok kellemes pillanatban volt részem. Rendbe tettük a portát és a kertet, ilyenkor jólesik végignézni rajta. A nagyobbik kint tanult (készült a vizsgájára), a látványa szintén idilli volt. A férjemnek Munkácsy képe a Majális jutott az eszébe. A teavirágot is elkészítettem, a lányok még fel is akarták venni a virág “kinyílását”, de kicsit tovább tartott, mint azt gondoltuk. Így csak ültünk és néztük. Szép pillanat volt. Aztán este, mivel már nem győztem várni a nyári szünetig, elkezdtem horgolni. Az is egy szép pillanat volt. Az első horgolt virágom!
A lányom nem engedte, hogy feltegyem róla az idilli képet, így, mivel már a teát és a horgolást is mutattam, maradt a kert. Ugye, nem erre számítottatok?

3. Az asztalomon
Az asztalomon annyi lom van, hogy néha már el sem férek, így egy pad is van az asztal mellett. Aztán az is megtelik, és akkor már művészet megtalálni, hogy mit, hová teszek. Házi feladat ellenőrzés, órai munka ellenőrzése, napló írása, pontozás. Mi kell még? (Egy kis nyugalom.)
4. Sötétedés után
 Nem is gondoltam volna, hogy látszani is fog valami a képen, de tévedtem.

5. Környezet
Szeretem a virágokat, és pár éve, miután elkészült a vízelvezető árok a kapunk előtt, nem volt kérdés, hogy sziklakerti növényekkel ültetem majd be. (A gépen fekvő helyzetben volt, hiába próbálkoztam, csak így rakta be.)
6. Közlekedés
Útban Szerencs felé a menetrend szerinti buszon.

7. Bright (világos, fényes?)
A szóról nekem a tévé és a monitor ugrott be első olvasásra, de rögtön. Nem is gondolkoztam a témán tovább. Mikor ECDL tanfolyamra jártam, és más helyen is, (ha idegen számítógép elé ültem) az első dolgom, az volt, hogy levettem a fényerőt, mert nagyon zavarta a szemem. Az itthoni monitoron is a lehető legkisebbre van állítva. Aztán néha, ha nagyon süt a nap, csodálkozok, hogy nem látok semmit.

8. Egy állat
Itt biztosan sokan a kedvencüket tennék fel, de én eldöntöttem, hogy keresek egy másik állatot. Nem tudom, mi is lehet ez az állat, valami bagolyféle, de pár éve itt tanyázik a szomszédunkban. Sikerült is lencsevégre kapnom. (Bár nem a napján, de megvan, az a lényeg.)

9. Down Low – lentről fölfelé
Gyerekkoromban volt az udvarunkon egy nagy eperfa. Aztán, mikor garázst építettünk, kivágtuk. Évekig nem láttam eperfát, (pontosabban láthattam volna, éppen akkor járok arra, amikor terem.) míg az egyik alkalommal lekéstem a buszt, és gyalog jöttem haza Szerencsről. Két helyen is van a főutcán. Az íze olyan, mint régen volt.10. Te
Nem szeretem, ha engem fényképeznek, nincs is rólam sok kép. (Mindig elégedetlen vagyok azzal, amit a képen látok.) Ez a temetőben készült, mikor egy gyönyörű virágzó bokrot csodálok éppen. (Ezt sem láttuk eddig.)
11. Valami vicces
Felmentem a hegyre a kutyánkkal, egy kis mohát gyűjteni a tündérkertemhez. Nagy nehezen találtam egy kicsit. Persze táskát nem vittem. Szamócát is találtam, így vittem pár szemet a lányoknak, mert erdei szamócát még nem ettek. Lefelé jövet, egyik kezemben a szamóca, másikban a moha és a póráz, mikor egy rovar belerepül a fülembe, de teljesen. Vicces dolog volt, ahogy elkezdtem hadonászni. Persze erről nem készült kép, de a szamócáról nekem ez fog eszembe jutni ezentúl.
12. 11:00
Az utolsó héten szinte csak játszottunk a gyerekekkel. Persze nem is én lennék, ha nem lett volna elbújtatva azért egy kis tananyag is. A tavalyi évben bevált, így az idén is készítettem társasjátékot a magyar ismétléséhez. Emellett Bergamott adott egy jó játékot, hogy próbáljam ki. Fokozó a neve, és a melléknév fokozott alakjait lehet vele játékosan gyakorolni. Nagyon élvezték a gyerekek, főleg, mikor a társuktól vehettek el egy-egy kártyát. Ugyanezen az elven az igeidőkkel is játszottunk. Köszi Bergamott!
13. Konyha
A hely, ahol napom nagy részét töltöm. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én néha már unom, hogy, minden nap főzök, és mosogatok. Ideje lenne beszerezni egy mosogatógépet. A lányok azt mondták, Mikulásra megkapom. :)) Csak azt nem tudom, hová is tenném, így is alig férek.
14. Anyag
Mivel nem tudtam megvárni, hogy véget érjen a tanév, belekezdtem a horgolásba. Összeszedtem a hozzávaló anyagokat. Szerencsémre nem kellett a fonalért pénzt kiadnom, a nagynéném nekem adta ezeket az ősrégi cérnákat. Fél napon keresztül tekergettem a fonalakat, hogy majd tudjak belőle horgolni.
15. Felülről

Ez a kép nem okozott gondot, mivel a gyerekek munkáját általában így fényképezem. Már megszokták, hogy felállok egy székre és jön a csoportkép. Még csütörtökön készültek ezek a munkák.
16. Család
Mint már írtam, a férjem nem járul hozzá, hogy róla kép jelenjen meg bárhol is. (Rólam sincs sok.) Amikor a témát olvastam rögtön tudtam, hogy mi fog ide kerülni. Anyai nagyszüleim 50. házassági évfordulóján készült a kép még régen. (Most nézem, hogy hányan nem élnek már közülük, sajnos.)


17. Középpontban
Még mindig iskola. A nyári szünetben 5 gyereket viszek táborba, így a hozzá kapcsolódó papírmunka, no meg a bizonyítványírás volt a középpontban.
18. Utca
Nem tudom, írtam-e már, hogy a falu végén lakunk, mindössze 4 házból áll az egész utcánk. Sikerült is lefényképezni az “egészet”. ( A két utolsó ház már egy másik település utcája.)

19. Jelenleg olvasom
Sikerült néhány Lucy Maud Montgomerry könyvet leszednie a lányomnak a netről. Vett magának e-book olvasót, így azon olvasom. Anne otthonra talál szerintem a sorozatból az első, így azzal kezdtem. Remélem a horgolás és a következő tanévre való készülés mellett jut majd idő olvasásra is.


20. Aranyos
Mi más lehetne aranyos, (A kutyánk mellett) mint a kis horgolt figuráim. A kollégáknak is nagyon tetszett.


21. Ebédidő
Csirkemell salátával. Jöhet bármikor, bármennyi.

22. Élvezem az életet
Ebben a nagy hőségben mi más lehetne, amit élvezek, mint egy kis jégkrém.23. Utolsó
A legnehezebb dolog volt, nem is nagyon tudtam, hogy mit is kellene ide lefényképeznem. Aztán a kutyánk megoldotta a kérdést. Sajnos napi szinten bepisil, és mikor törlöm a követ, mindig azt mondom neki, hogy ez az utolsó, legközelebb jól elverem, és majd leszokik róla. De ez nem történik meg, így marad a kőtörlés.

24. Negatív hely
Hétfőn hatalmas eső volt nálunk, olyan érzésem volt, mintha nem is lett volna tető a fejünk fölött. A plafonokról csöpögött a víz a bútorra, szőnyegre. Félelmetes volt.25. Sharp (éle valaminek)
Éles késünk nem nagyon akad, főleg recés késeink vannak, így maradt a szék.

26. Üres
Szerdán költöztettük haza a nagyobbik lányunkat a kollégiumból. Még jó, hogy a kisebb nem jött velünk, így nem volt gond a pakolással. Nemcsak a csomagtartó lett tele, de a hátsó ülés is. Dupla annyi holmit hoztunk haza, mint amennyit ősszel vittünk. Eltartott egy jó ideig a be-és kipakolás. (Ide jó lett volna egy before-after kép.)27. A napba
Szeretem ezeket a képeket.28. Piros
Miskolcra utaztunk, és útközben azt figyeltem, mi minden piros. A piros lámpát akartam lefényképezni, közben láttam meg ezt a Baumax-os cégtáblát, de sikerült egy lámpát is elkapnom. (Még ha annyira nem is látszik.)


29. A táskámban
Tipikusan az a nő vagyok, akinek minden van a táskájában. Néha olyan nehéz, hogy mások is meglepődnek rajta, hogy mi lehet benne. Ilyenkor mondom, hogy minden, még vállról indítható aknavető is. Most, hogy már nincs tanítás, persze jóval kevesebb dolog.
30. Kézírás
Harmadikos gimis koromban írtam arról, hogy milyen családot szeretnék. Aztán az osztályfőnökünk a 20 éves osztálytalálkozón visszaadta. Érdekes volt olvasni a sorokat. Azóta, mint kincset őrzöm. Csak az nem jött be, hogy 1 fiú, 1 lány lesz. De ez legyen a legkevesebb.

Hosszú volt ez a hónap, nem tudom, hogy a júliusiba belevágok-e. Szeretnélek azonban titeket, kedves olvasók arra buzdítani, hogy legalább egyszer csináljátok végig. Jó móka.
És hogy mik a júliusi témák? Tessék:
July Photo A Day Challenge List
Forrás

6 Comments

  1. Hát igen! Lehet, hogy belevesznék a képekbe, mert olyan különlegeset keresnék! Le a kalappal, hogy időt adsz erre az édes dologra! Jaj istenem az agyam kattog ezer dolgon…lehet, hogy ezért nem haladok? Ezek a sorozatok szuper ötletek! Ahány ember, annyi dolgot lát meg…
   Kiváncsi lennék Liza képeire is! Elég nagy már hozzá! Ügyes… Meg neked is jó lehet visszanézni később, hogy miket kattintottál…nem?
   Hajlok felé…Lizával együtt!!!!! D:))
   Puszi

Vélemény, hozzászólás?