Év eleji ismétlés – ufós társasjátékkal

Sok olyan külföldi  blog követője vagyok, ahol (természetesen) tanuláshoz kapcsolódó ötleteket találhatok. Ez a kis társasjáték ma került a tarsolyomba, és adom is tovább rögtön, mivel ugye hétfőn megkezdődik a tanév, és hátha van olyan kolléga, vagy szülő, aki játékosan szeretne gyakorolni egy kicsit.

Ha erre az oldalra kattintotok, elolvashatjátok a blogbejegyzést, és letölthetitek a szorzásos táblát, de ha nincs annyi időtök, csak klikkeljetek a képekre, és rögtön a tiétek lehet az üres társasjáték, amelyre aztán kerülhet matekhoz, nyelvtanhoz, vagy bármi egyébhez kapcsolódó feladat. A szabály egyszerű: Mindenkinek 3-3 bábuja van, amit az ufóra tesz. Hatos dobás után helyezheti a pályára a bábut. Ezek után dob, válaszol a feltett kérdésre, és ha helyes, akkor továbbléphet. Minden egyes hatos dobásnál újabb bábuk kerülhetnek a játékmezőre. Miután körbeért, pontos kockadobással juthat a bolygóra. Ha olyan kőre lép, amin már más játékos bábuja áll, visszakerül az ufóra. (Természetesen a szabály mindenki kedvére alakíthatja.)

Én laminálni fogom a táblát, amire aztán alkoholos filccel írom majd az aktuális feladatokat. Használat után letörölhető és “újrahasznosítható”. Jó játékot!

Vélemény, hozzászólás?