Az erdő szintjei: flipbook és játék

A hétfői bejegyzés véletlenül lett közzétéve, vagy én csináltam valamit rosszul, vagy a technika ördöge tréfált meg. (Szerintem annyira fáradt voltam, hogy nem jó gombot nyomtam meg.) Ugyanis szerettem volna megmutatni a kész munkákat is. Így most még egy bejegyzést szentelek ennek, remélem nem baj.
Kedden elkészültünk a színezéssel, csütörtökre “csak” a nyírás és ragasztás maradt. Mivel esett az eső, ezzel foglalatoskodtunk a tanulmányi séta helyett. Remélem a napokban lesz még jó idő, mert fontos volna, hogy saját szemükkel lássanak erdőt, lépkedjenek az avarban, és szemügyre vegyenek mindent.
Ez az én flipbook-om, de készült néhány kép, munka közben. Éppen óra végére készültünk el, így a csoportkép most lemaradt.

Elhatároztuk, hogy az egyik falrészt erdővé “varázsoljuk”, így mindig a szemünk előtt lesz. Aztán majd lesz mezőnk és vízpartunk is.

A gyerekekkel meg is elevenítettük az erdő szintjeit: volt, aki lefeküdt a földre (talajszint), majd leguggolt egy-két gyerek (virágok, gombák, fűszálak az avarszinten), jöttek a kisebb gyerekek (bokroknak, cserjéknek a cserjeszinten), végül a nagyobbak feltartott kézzel (fák a lombkoronaszinten).

Jó móka volt. Remélem, sikerült elsajátíttatni velük ezt a tananyagrészt.

8 Comments

Vélemény, hozzászólás?