Heti tevékenységeink

Az elmúlt két hétben annyira elfoglalt voltam, hogy akárhogy iparkodtam, nem jutottam gépközelbe. Így most egy kicsit hosszabb beszámolót olvashattok a kétheti tevékenységeinkről.

A múlt hét is tartogatott néhány kellemes percet a gyerekek számára, hiszen pénteken jött a Mikulás, volt mobil játszóház, és néhány gyerekkel bementünk Szerencsre a Mikulás várba. Na ez utóbbi nagy csalódás volt, de majd a végén.

A kézműves szakkörön, technika -és rajzórán (no meg a szünetekben és reggelente) központi téma volt a Mikulás, illetve a karácsonyi készülődés.
Szakkörön először manót rajzoltunk a dobókocka segítségével, majd azt színezték ki a gyerekek.

Egy egyszerű, de mutatós Mikulást találtam az interneten, azt készítettük el utána a kicsikkel.

Santa Star Christmas Ornament
Forrás

Az osztályommal csizmát varrtunk, pelenkaöltéssel. 

Néhány gyerek több csizmácskát szeretett volna, így egy kis bevásárlás és előkészítés után ezen a héten többen varrogattak reggelente és a szünetekben.  

A nagyobbakkal a héten a szakkörön szintén varrtunk, kesztyűket, csizmácskákat, fenyőt. Ki mit választott. Utána került néhányra masni, de a legtöbben pufi- vagy 3D ragasztóval rajzoltak rá.

Minden nap csináltunk valamit az adventi készülődés jegyében, csak nem volt mindig kéznél a fényképezőgép, így egy-két dolog lemaradt. De amit még készítettünk az elmúlt napokban, azt mutatom.

Múlt pénteken mobil játszóházban játszhattak a gyerekek, amit nagyon élveztek.  Két teremben voltak a különböző játékok, de volt arcfestés és lufihajtogatás is. Először a kicsikkel voltam, így róluk tudok képet mutatni. Később már annyi minden összejött, hogy az enyémekről nem készült kép.

Aztán megérkezett a busz, hogy elvigyen minket Szerencsre, a Mikulás várba. Kicsit drága volt, de olyan változatos programokat ígért a szervező, hogy “bekaptuk a csalit.”

A program ismertetése:  (Forrás)
A beérkező csoportok közösen interaktív előadásokat tekintenek meg, majd utána csoportonként forgószínpad jelleggel látogatják a különböző helyszíneken található attrakciókat, kalandokat, melyekhez krampuszok vezetik a csoportokat. Minden helyszínen valami meglepetés, vidámság, ajándék várja a gyerekeket:

I, Nagyszínpad (Vár belső udvara):
– Krampuszok tánca (Dance Forever)
– Pinocchio (Kassai Thália színház)
– Én, a Mikulás (R. Kárpáti Péter, Czető Zsanett, Pauer Krisztina)
– United együttes koncertje Pély Barnával

II, Mikulásvár helyszínei, programjai:
1. Mikulásvonatozás a városban
2. Mézeskalács-házikó Jancsi, Juliska, Boszorkány /meleg tea, pogácsa/
3. Ciráda Zenekar Szerencs (minikoncert, táncház)
4. II. Rákóczi Ferenc és katonái 
5. Várírnok (tréfás feladatok)
6. A MIKULÁS HÁZA (mikuláscsomag átadása)
7. Aprajafalva lakói és Hókuszpók
8. Bohóc és egyéb meglepetések

A műsorváltozás lehetséges!

A program félórás csúszással indult, aztán nesze semmi fogd meg jól alapon kaptunk dolgokat, vagy nem. Tácolt 3 krampuszlány, és közben az egyik rágózott és majdnem fújt is egy lufit a rágójával. Az “Én, a Mikulás” R. Kárpáti Péterrel nem tudjuk, hogy mi lett volna. Vártuk a Mikulást a színházteremben, de nem jött. Kint állt a folyosón, kimentünk hozzá, átadott egy kis csomagocskát, amiben 300 Ft érték sem volt. Befizetni 500 Ft-ot kellett rá. A Pinocchió elmaradt, azt úgyis láttuk a csúszás miatt. 
A United együttes koncertjét viszont kétszer is láttuk. A Ciráda minikoncert és táncház annyira mini volt, hogy talán 2 számot játszottak, amire táncoltak a gyerekek. Ekkor én a barátom fiát lelkesítettem, aki haza akart menni, mert elsős révén az addigi dolog számára unalmas volt. Aztán elmentünk Jancsihoz és Juliskához, a mézeskalács házikóba. Itt kaptak a gyerekek egy fél pohár teát és egy FÉL pogácsát. Nem azért, mert nagy lett volna, hanem már csak ennyi jutott. (Mérgemben ezt lefényképeztem.)

Az 5. és 8. program is elmaradt, volt helyette állatsimogatás: 2 kecske, 2 bárány és 1 ló. Nem értettük, hogy kerül a Mikulás programba Rákóczi Ferenc, de itt legalább egy kicsit kardozhattak a fiúk. Nem sokat, (talán 2-3 percet) mert szóltak, hogy vár minket a Mikulásvonat. Talán az volt az egyetlen program, amiben nem csalódtunk.

Bár igaz, hogy írtak a programváltoztatás jogáról, de azért nagyon felháborító volt az, amit kaptunk. Azt az anyukát sajnáltam igazán, aki 9000 Ft-ot fizetett ki, hogy szerezzen a családjának egy kellemes délutánt. Hát csak bosszúságot szerzett, így ők a színháztermi “bohóckodás” után úgy döntöttek, hogy hazamennek. 

Tartalmas két hét volt, a jövő héten még lesz egy végső hajrá, aztán jöhet a téli szünet és a karácsony, meg a pihenés.

2 Comments

 1. Nagyon klassz dolgokat készítettetek a szakkörön, ügyesek a gyerekek…
  😀
  A programot nagyon sajnálom, hogy balul sült el!
  Nem lehet egyébként ezt valahol szóvá tenni? Na, nem mintha változtatna most már a helyzeten, de legalább tanulnának belőle a jövőre nézve…
  A negatív kritika is jó kritika…

  1. Köszi. :)) Igyekeznek, és ügyesek is.
   Mi ezután tuti, hogy nem dőlünk be ilyennek. Hallottuk, hogy más településeken is járt a szervező tavaly, aztán ment az idén is, de elküldték. De hogy még ő háborodott fel, hogy miért kellene az 500 Ft-os csomagnak 500 Ft értéket tartalmaznia. Felháborítóbb nincs, mikor a gyerekeket lopják meg.

Vélemény, hozzászólás?