Matrjoska baba papírból

Gondolom már mindenki izgatottan várja a téli olimpia megnyitóját. Én biztosan, ugyanis eszembe jutottak a 27-28 évvel ezelőtti Szovjetúnióval kapcsolatos élményeim. Tanító és orosz speckollosként 6 hetet töltöttem Odesszában, majd rá egy évre Volgográdban. Onnan aztán sokfelé kirándultunk, többek között Moszkvába, Kijevbe, Jaltára. (Előtte sem, azóta sem töltöttem ilyen hosszú időt külföldön sehol.) A szívem egy kis csücskében azóta is őrzöm ezeket az emlékeket. No meg persze a fényképeken és a kis szuvenyírokban. 
Forrás
Nem tudom, hány ember szeme csillan fel, ha azt a szót hallja, hogy “matrjoska” baba, vagy “hahlama”, esetleg “tyubityéka”? (Az enyém igen.)
 hohloma
tyubiteyka

  

Az első dolog, amit Odesszában vettem egy matrjoska baba volt (hasonló, mint a képen), amit évekig őrizgettem. Aztán úgy jártam vele, mint a Rita babámmal: odaadtam a gyerekeimnek, ők meg “eljátszották”. De most elhatároztam, hogy rendelek valahonnan egyet, az osztályommal pedig készítünk egyet (vagy kettőt).
A Google segítségével mindenki találhat kedvére valót, én most azt a hajtogatósat szeretném megmutatni, amit találtam, és biztosan elkészítünk. (Még a halmazoknál is nagy szolgálatot fog ez tenni.) Egyébként a bemutatott babáknak megtaláljátok a sablonját is a forrásnál.
Forrás

Amik még nagyon tetszenek:
Nyomtatható orosz babák, halom
Forrás
Forrás

Forrás

Persze vannak színezők is, csak választani kell.

Forrás

Remélem felkeltettem az érdeklődéseteket, és valamelyik ötletet ti is megvalósítjátok.

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?