Téli olimpia 2014. – síelő, szánkózó “emberek”

Ahogy már az előző bejegyzésben írtam, szeretnék az osztályommal egy mini olimpiát rendezni, de ugye ami kis hó esett is, mára már teljesen elolvadt. Így kénytelenek leszünk a teremben, némi kis csalafintasággal “sportolni”.
Tavaly készítettünk síelő embereket (sajnos), így most azt nem lenne értelme újra elkészíteni. Pedig szuper kis versenyt lehetett volna azzal is rendezni. 
Ahogy a fotón is látszik (az eredeti ötletnél) szívószál van a talpak közé ragasztva, így egy madzagon szépen csúszik. Hátha valakinek megtetszik és szeretné elkészíti, azért mutatom ismét.

Forrás

Amit viszont elkészítettünk a mai napon, az egy szánkó volt, és hozzá egy versenyző. Sokat keresgéltem tegnap a neten és három jó ötletet találtam.
Ezt a hullámpapírból készült szánkót (és egyéb élőlényeket) találtam először. Rögtön megtetszett, volt is hozzá anyagom. Csak miután este elkészítettem a prototípust, rájöttem, hogy elég nehéz, precíz munkát igényel. Szóval, mi kicsik vagyunk ehhez. (Annak meg nem lett volna sok értelme, ha mindenkinek én készítem el, ők meg csak egymásba rakják.) A szánkóra az emberke dugóból készülhet. Az eredeti ötletnél valamilyen csipeszt használtak, de én ilyet még nem láttam.
Peg Dolls Winter Wonderland / diy cardboard toy templates / Mr Printables
Forrás
Ezek után elkezdtem egyszerűbb szánkókat keresgélni, mert a cél az volt, hogy versenyezni is tudjunk még azon az órán. A következő szánkó papírhajtogatással készült. Ha madzagot kötünk rá, és azt tekerjük fel egy pálcikára, már lehet is vele versenyezni. Hasonló volt a nyári olimpia idején a teknőcfutam. Ezt viszont túlságosan egyszerűnek találtam, mert elvégre negyedikesek vagyunk. 
Forrás

Végül egy vécéguris megoldás lett a befutó, a dugóemberkékkel.  

Sled puppet prop
Forrás

Sikerült is elkészülnünk vele, kis csúszással, bár a ragasztás hagyott némi kívánnivalót maga után. Legközelebb festeni fogjuk a gurigát. (Ha lesz legközelebb, mert eddig egy munkadarabot csak egyszer készítettem el.) A babák viszont nagyon jópofák lettek. 

 

A versenyt is megtartottuk, úgy mint a teknőcfutamnál. Jó móka volt, a gyerekek nagyon élvezték a készítést és a játékot is. (Holnap tesi órára is van egy meglepetésem.)

Nektek melyik tetszik a legjobban?  Készítsétek el, és rendezzetek szánkóversenyt ti is!
Jó kreatívkodást, jó játékot!

4 Comments

Vélemény, hozzászólás?