Történetalkotás képsorról

Egyszer valaki azt kérdezte tőlem a blogon, hogy csak matekos ötleteket “találok”. Bizonyára már unta a sok bejegyzést ezzel kapcsolatban. De ha azzal van a gond, természetes, hogy azt próbálom valami játékos módon gyakorolni. Most viszont eljött az idő, hogy néhány bejegyzés erejéig a fogalmazás kerüljön előtérbe.
Próbálunk fogalmazást írni, de valahogy nyögvenyelősen megy. (Ez már az előző osztályomnak is gond volt anno.) Hogy mi ennek az oka?  Ahogy az Oszkár című filmben elhangzik: “Tudni tudtam, csak nem sejtettem”. Talán tudom, vagy csak sejtem, nem is az a lényeg. A lényeg, hogy valahogy szülessenek fogalmazások. 

Van vagy 4-5 éve, hogy ráakadtam azokra a képekre, pontosabban képsorokra, amit akkor kinyomtattam, lamináltam, és fogalmazás órákon használtunk. Most, hogy készítettem ezt a bejegyzést, próbáltam a forrást megkeresni. Nem hiszitek el, de néhányat megtaláltam! 
Portugál oldalt ajánlok a figyelmetekbe (Legalább is a nyelv portugál), amit még én sem néztem meg alaposan, de biztosan lesznek egyéb jó ötletek is itt, nemcsak ezek a képek. 
Ízelítőül néhány:
Forrás

Van a gyűjteményem között számos színes kép is, sajnos ezeknek nem akadtam a nyomára, így a forrás megjelölése nélkül jár a köszönet a feltöltőnek érte. (Amennyiben valakinek ismerősek a képek, és tudja a forrást, legyen szíves jelezze, hogy tudjam korrigálni!)

Ha felkeltettem az érdeklődéseteket és érdekelnek benneteket a képek, 
írjatok, szívesen elküldöm a többit is!

27 Comments

Vélemény, hozzászólás?