Mértékegység flipbook

Mikor a tanév elején (úgy októberben)  elkészítettem és közzétettem a helyiértékek gyakorlásához a flipbook-ot, kaptam egy e-mail-t Sacitól, aki mértékegységes flipbook-okat készített. Mivel akkor nem sok időt töltöttünk a mértékegységekkel, nem volt időm elkészíteni. A múlt héten viszont újból előjött a téma. (Bár azt sosem fogom megérteni, hogy miért csak 3 órát szán a tanmenet egy-egy mértékegység gyakorlására, ami semmire sem elég. Ezt szerintem folyamatosan kellene gyakorolni, hogy menjen is a gyerekeknek.)

Rögtön elő is kerestem Saci ötletét. Közben trükközni akartam, hogy ne kelljen minden egyes mértékegységhez külön kinyomtatni a lapokat, de sajnos az ötletem nem jött be. Kitaláltam egy másik megoldást, arra viszont még nem volt időm, hogy elkészítsem. Mivel nálunk most aktuális, így arra gondoltam, megmutatom a Saci ötletét, aztán ha elkészülök a sajátommal, azt is megosztom veletek. 

Használat közben kiderült, hogy még kell egy oszlop a hektoliter elé, mivel éppen olyan feladatunk volt, hogy 12 hl-t kellett átváltani. Tehát a lapokat korrigálni kell.
Aki szeretné a flipbook-okat írjon, szívesen elküldöm, mivel Saci word formátumban készítette el. 
Köszi Saci!

47 Comments

    1. Kedves Éva!
      Sajnos olyan sok spam-et kaptam, és nem vettem közte észre a kérésed. Ha még szükséged lenne rá, írj, és elküldöm. Ha e-mail-t is írtál, nagy valószínűséggel elküldtem. Bocsi. 🙂

Vélemény, hozzászólás?