“Varázskép” készítése

Tavaly nyáron, mikor táboroztattam a gyerekeket egyik alkalommal strandnapot tartottak. A sok program egyike volt a bohócok műsora. Véletlenül épp az én tanítványomat választották ki az egyik produkcióhoz. Egy képkeretben lévő fekete-fehér képből varázsoltak színes képet a segítségével.

Nem is foglalkoztam vele akkor, mivel gondoltam, ez is olyan, mint a bűvésztrükkök, úgysem tudnám megcsinálni.
Aztán a múlt héten valamelyik nap a Da Vinci Learning csatornán éppen azt mutatták, hogy lehet ilyen varázsképet készíteni. Nagy nehezen megtaláltam azt az oldalt, ahol fázisfotókkal mutatják be a folyamatot, majd a videót is megnéztem. Végül elkészítettem az első ilyen képet. Tudom, hogy nem tökéletes, nem is az volt vele a célom, csak az, hogy tegyek egy próbát. Sikerült. Már azt is tudom, hogy legközelebb mit kell másképp csinálni, hogy még tökéletesebb legyen.

Ha beleférne még a tanévbe, szeretnék a szakköröseimmel (vagy az osztállyal) egy ilyen képet készíteni. Persze ez egy több előkészületet igényelne a részemről, de majd meglátjuk. Azért mutatom meg, mert hátha más is látott már ilyet, és hozzám hasonlóan kedve támad elkészíteni. Egy szülinapi zsúrt szerintem nagyon fel lehetne dobni egy ilyennel.

6 Comments

  1. Nagyon megörültem, amikor megláttam ezt a megosztást. Valamikor régen a nagynéném, aki tanító néni volt, gyártott ilyet a számomra. Akkoriban én is tudtam elkészíteni, de sajnos elfelejtettem a mikéntjét.
    A videót sajnos valamilyen okból nem engedi megnézni :-(. Majd még próbálkozom, mert egy egy szenzációsan jó dolog. Biztosan örülne minden tanítványom, ha sikerülne velük is elkészíteni.
    Köszönöm ezt a csodás oldalt és a remekebbnél remekebb ötletek megosztását! 🙂

Vélemény, hozzászólás?