Magatartás értékelése jutalomkártyákkal

A héten hétfőn egy kicsit összedőlt a már döcögősen működő rendszer. Bizonyára az időjárás a ludas az egészben, a lényeg az, hogy bizony a kis elsős fiúkákkal nagyon sok volt a gond. Nyomdafestéket nem tűrő stílusban beszéltek, verekedtek, zajoskodtak, és hiába vetettem be a megszokott cseleimet, semmi sem vált be.

Be kell vallanom, nagyon-nagyon elkeseredtem. Pedig a másodikosok már kezdenek szépen beleszokni a rendszerbe, csendben dolgoznak, és a magatartásukkal sincs gond. Erre most jönnek a picikék, akik közül eddig csak 2 gyerekkel volt gond. Egész este azon agyaltam, hogy mit kéne kitalálni. Aztán eszembe jutott az a weboldal, ahonnan a Suli-polihoz válogattam képeket. 
Megszületett az új ötlet: Ki ne szeretne “Szuperember” lenni? Aki ügyesen olvas, rajzol, számol, … és szépen viselkedik, abból lesz a “Szuperfiú” és “Szuperlány”. Legyártottam 20-20 kártyát a fiúknak és a lányoknak, amit akkor kaphatnak meg, ha mindenben szuperül vesznek részt. (Kivéve a rendetlenkedés.) 20 nap, 20 képecske. 
Mivel épp nincs színes patronom, fekete fehér képeket választottam, de a fent említett oldalon színes képek is vannak. A kis képeket a pontozó füzetbe ragasztják és ki is színezhetik a gyerekek.
Tudom, hogy nem mindenkinek sikerül majd összegyűjteni a húszat, de próba-szerencse. Lesznek bónuszkártyák is, amit az a gyerek kaphat meg, aki egy “nagy tettet” hajtott végre. Ez pótolhatja az esetlegesen bebukott kártyát. A 20. nap után ajándékot kap, aki összegyűjtött 20 kártyát (vagy többet). Tudom, hogy ez megint trükközés, (legalább is egyesek szemében) de muszáj, hogy menjen a munka.

Aki szeretné szöveggel is kiegészíteni a képeket, vagy nem megfelelő a kép minősége, és használni szeretné, írjon, és annak elküldöm Word formátumban. Akinek pedig van egy jó ötlete, írja meg, mert attól félek, sokat kell még törnöm a fejemet az idén.

17 Comments

Vélemény, hozzászólás?