Páros és páratlan számok gyakorlása társasjátékokkal

Imádom a társasjátékokat, annak minden formáját. Emlékszem gyerekkoromban mennyi időt töltöttünk társasozással. Biztosan írtam már, de most megerősítem: a mostani gyerekek nem ismerik a társasjátékokat, nem tudnak játszani. Persze sosem általánosítok, mindig a saját “gyerekeimről” beszélek.

Szerencsére a Pinterest-en ehhez a témához is készítettek külföldi bloggerek társasjátékokat. Nekünk annyi csak a dolgunk, hogy kinyomtassuk és használjuk. A varázsszó itt is az: odd és even.
Mutatom a kedvenceimet.


1. A játékosok 2 dobókockával dobnak. Összeadják a dobott értéket, majd a saját táblájukon letakarják egy koronggal a kapott számot (ha van olyan szám). Győz, akinek először sikerül letakarnia minden számot.
FORRÁS

2. Ehhez a játékhoz olyan dobókockát kell készíteni, amelynek oldalain a páros illetve a páratlan szó szerepel. Dobunk a kockával, majd a dobásnak megfelelően páros vagy páratlan számot keresünk a játékmezőn, amit letakarunk egy koronggal, vagy gombbal. Győz, akinek több számot sikerül letakarnia.
FORRÁS

3. Ennél a társasjátéknál a játékosok előre eldöntik, hogy ki lesz a páros, és ki lesz a páratlan szám tulajdonosa. Ezután bárki dob, páros szám esetén az lép, aki a páros számot választotta, páratlan szám esetén pedig aki az elején azt választotta. Az győz, aki megelőzi, vagy utoléri társát a pályán. 
FORRÁS
4. Végül két halloween-i aktualitás
Ennél a játéknál többféle módon játszhatunk. Amire biztos hogy szükségünk lesz, az a játéktábla. Ha ellátogattok a forrásnál megjelölt oldalra, és letöltitek a játékot, megtaláljátok az ötleteket, de ki -ki kedvére találhat ki egyéb szabályokat is.

FORRÁS

Ezen az oldalon rögtön 3 társasjátékot találhatunk (húszas-, százas-, ezres számkör). Mivel ez egy komolyabb társasjáték, angol feliratokkal, így szükség van egy kis átalakításra. Szeretném a hétvégén “magyarosítani” és majd az őszi szünetben kipróbálni az érdeklődő gyerekekkel.
FORRÁS

Remélem találtok kedvetekre valót, és ki is próbáljátok!
Jó tanulást, jó játékot!
  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.