Adventi koszorú sajtosdobozból

Mivel technika és rajzórákon most a karácsonyi témák jönnek, mi sem természetesebb, hogy adventi koszorút is készítünk. Bár nem nyírnak és ragasztanak olyan ügyesen a gyerekek, mint ahogy kellene, azért próbálok nekik olyan munkadarabot keresni, amit segítséggel ők is el tudnak készíteni 45 perc alatt, és azért mutatós is. Ilyen az az adventi ajtódísz, amit a héten technika órán csináltunk.

Az ötletet itt találtam:
Az egyik asszisztens nyírta ki a sajtosdobozból a karikákat, amelyből a munkadarabok készültek. Most sniccerrel még a közepüket is kivágta, illetve a krepp papírt is előkészítette. 3-4 cm-es négyzeteket nyírt belőlük, amit aztán a ceruza végére tekertek a gyerekek, és kér sorban ragasztottak fel a sajtosdobozra. (Korábbi osztályommal húsvéti tojás és virág készült ezzel a technikával, csak akkor kisebb négyzeteket használtunk. Itt láthatjátok a munka menetét.)
A piros krepp papírból kis golyókat söndörgettünk, azok lettek a bogyók. Mivel kicsi volt az alap, 5 bogyót készítettünk, illetve egy piros masnit is ragasztott mindenki a koszorúra. Nagyon szép munkák kerültek ki a gyerekek kezei közül. Pár napig ez is a termünket illetve az ablakokat díszíti, de majd időben hazakerülnek.

Ha megtetszett, készítsétek el ti is!

Jó kreatívkodást!

Vélemény, hozzászólás?