Karácsonyi alkotóház

Évek óta, más iskolákhoz hasonlóan karácsonyi vásárt szoktunk rendezni az iskolánkban. Nálunk azonban, sok iskolától eltérően mi készítettük mindig az eladásra szánt portékát. Szakítva ezzel a hagyománnyal az idén közös tevékenységre hívtuk a szülőket és a gyerekeket.

Kisebb csoportokra osztottuk a gyerekeket, és beindult a nagyüzem. Minden teremben más-más tevékenység folyt. Volt, ahol ablakkép, máshol képeslap, vagy karácsonyfadísz készült.

Én karácsonyi gipszfigurákat festettem a gyerekekkel, melyhez előtte az egyik asszisztens öntötte ki a formákat. 

Úgy volt, hogy egy külsős kolléga is jön alkotni, de végül nem érkezett meg. Így megint az a szerencsés helyzet fordult elő, hogy én két csoportot irányítottam. 
Az osztályommal szerettem volna elkészíteni azt a karácsonyfát, amit Melinda töltött fel a Gyerekeketető – meséld el mutasd meg! csoportba, de a szükség úgy hozta, hogy ezt adtam a másik csoportnak. Így az “Osztály karácsonyfája” helyett “Mindenki karácsonyfája” lett.
Mivel tegnap ügyeletes voltam, és délután sokáig javítottam, csak ma tudtam összeilleszteni a darabokat. Már csak az a kérdés, hogy hová tegyük, hogy mindenki láthassa, hiszen az összes alsós gyerek munkája benne van. (Természetesen sokkal szebb, mint amilyen a képen, de ettől nem tudtam jobb képet készíteni róla délután.)
Forrás
Kíváncsian várom, hogy mi lesz a holnapi reakció, ha meglátják a gyerekek.

4 Comments

Vélemény, hozzászólás?