Bohócok papírgurigából

Rengeteg papírgurigám van. A családom és egy volt tanítványom annyira ellát gurigákkal, hogy már gátat lehetne vele rekeszteni. De ugye enni nem kér, így gyűjtögetem, gyűjtögetem, és néha próbálok néhánytól „megszabadulni”. Kis létszámú osztály révén ez most kicsit nehézkesebb, de azért rajta vagyok a témán.

Most, hogy farsangi időszak van, természetesen olyan ötletet kerestem technika órára, amihez papírguriga kell. ITT bukkantam rá egy jópofa megoldásra.


Amire szükségünk van:
            papírguriga
            krepp papír
            színes papír
            (esetleg zseníliadrót)
Színes papírral körbetekerték a gyerekek a papírgurigát, amit ragasztóval rögzítettek. Színes papírból nyírták ki a szemet, orrot, szájat, mindenki úgy, ahogy gondolta. (Nálunk ez a legnehezebb feladat, így sokszor kellett ismételnem, hogy bármilyen színű és formájú lehet bármi.)

Krepp papírból egy-egy csíkot nyírtam mindenkinek, amit ollóval fél -1 centinként bevagdaltak 4-5 cm hosszan, összefogtak és a guriga aljához rögzítettek. Mivel van zseníliadrótom is, így kezet is kaptak, kapnak a bohócok. Ugyanis erre már nem jutott mindenkinek idő. Ha ez is meglesz, fonalra fogom fűzni őket, és pár napig ezek az aranyos bohócok díszítik majd a termet. (A két fekete figura kalóz, ha esetleg nem ismertétek volna fel.)
Ha tetszik az ötlet, és szeretnétek néhány papírgurigától megszabadulni, készítsétek el ti is!
Jó kreatívkodást!

Vélemény, hozzászólás?