Gondoltam egy számra – másképp

Az egyik külföldi honlapon egy aranyos játékra bukkantam. Mivel időigényesebb lett volna a képek átírása, így Wordben készítettem egy sajátot. A héten a kétjegyű számok szorzását tanultuk, és a jövő héten is ez lesz még a feladat, így ezek a kis kártyák éppen kapóra jönnek. Holnap be is vetem.

Bizonyára mindenki ismeri a “Gondoltam egy számra…” kezdetű feladatot. Több információ alapján folyamatosan szűkítjük azon számok körét, melyre igazak az állítások, míg végül csak 1 szám marad, a gondolt szám. Bevallom én szeretem, mert fejleszti a logikus gondolkodást, de a tanítványaim csak segítséggel tudják megoldani. 

A mostani játék valami hasonló lehet, legalább is nekem ez jutott eszembe, amikor megláttam. Annyiban azért mégis másabb, hogy itt azt keressük, mire nem gondoltunk. 
FORRÁS
A kártyákon 3 feladat és 4 eredmény található. Miután elvégezzük a feladatokat, megtudjuk, hogy melyik az a szám, amelyikre NEM gondoltunk. Ami végül marad, az lesz a gondolt szám. 
Óra elején kap majd mindenki egy-egy kártyát, és gyorsan elvégzi a négy műveletet. Remélem meghozza a kedvüket a további feladatok megoldására! Versenyt is lehet rendezni, hogy ki készül el leghamarabb, vagy adott idő alatt ki, hányat tud megoldani.
Akinek megtetszett a játék, és szeretné használni, vagy sajátot készíteni, annak szívesen elküldöm Word formátumban, ahol kedvére változtathat a számokon és a műveleteken is.

51 Comments

Vélemény, hozzászólás?