Helyi érték minyonok

Lehet, hogy egy kicsit késő mutatom, de csak most tudtam egy kis időt szakítani arra, hogy a bloggal is foglalkozzak. Aki rendszeres olvasóm, az tudja, hogy tavaly szuperhős minyonok segítségével történt a tanulmányi munka értékelése. Később találtam arra az oldalra, ahol a helyi értékeket velük tanították. Igen ám, csak akkor mi már túl voltunk ezen. De a fejemben raktároztam az ötletet, és most elővettem.

A lényeg a lényeg. ITT találtam rájuk és egy feladatra is. Mivel kicsi volt a méretük, és át is kellett volna írni magyar szavakra, gondoltam, készítek egy sajátot. De ugye a feladatoknál is szerepeltek, így ugyanazokat a figurákat használtam, illetve kiegészítettem egy tízezressel is. (Aztán mikor a linket kerestem, és visszamentem az oldalra, lejjebb görgetve megtaláltam a nagyobb helyi értékeket is, de akkor az én tízezresem már készen volt, persze más hőssel.)

A szuperhős minyonokhoz a képeket INNEN vettem. 

Ez volt az a feladat, amit megoldottak a gyerekek. Mondanom sem kell, sokkal jobb kedvvel dolgoztak, mint a tankönyv hasonló feladatán. A táblára feltettem a nagy minyonokat, így nem volt zavaró a kis képek felirata.
FORRÁS
Ha tetszenek a figurák, próbáljátok ki ti is a velük való tanulást!

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?