Gesztenyés levélmanó és barátai

Az előző bejegyzésben írt hulló falevelekkel  egy időben akadtam rá a következő gesztenyés, makkos levélmanókra. Annyira magukkal ragadtak az édes kis pofijukkal, és még az ablakban, teremben is volt bőven hely, ezért arra gondoltam, hogy rajzórán ezeket is elkészítjük. 

Sajnos nem tudtam megfelelően hozzákészülni, és nem állt a gyerekek rendelkezésére kellő mennyiségű sablon, így sok idő elment azzal, hogy vártak. Maga a munkadarab könnyen kivitelezhető, elegendő sablonnal akár ez is lehetett volna “tízperces”. 
FORRÁS

FORRÁS
FORRÁS

Amennyire csak lehetett, egyszerűsítettünk a dolgokon, így nem lett az egyik makkfigurának külön kalapja, és a szemek is filctollal készültek. Ezt a gyerekek kérték, mivel elég kicsi volt a figura, nem akartak pepecselni a nyírással és ragasztással, és ugye az idő is sürgetett. De azért így is jól néznek ki. 
(Az első alkotás nem is tudom, hogy születhetett, de mire már korrigálhattam volna, a részek úgy össze voltak ragadva, hogy inkább hagytam. Az alkotója biztos nem volt jelen az órán, csak testben. :))  )
A gyerekek munkája ilyen lett:
Ha tetszik az ötlet, készítsétek el Ti is!
Jó kreatívkodást!

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?