Magatartás és szorgalom értékelése Willy Foggal és barátaival

Október elején olvastunk részleteket Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül című regényéből, ami nagyon tetszett a gyerekeknek, ezért arra gondoltam, hagyom még egy darabig Dorothyt és Ózt, foglalkozzunk inkább Willy Foggal. 

Korábban már mutattam azt a weboldalt, ahol pénzt lehet készíteni saját képpel, így ismét ellátogattam oda, és rövid idő alatt elkészültek az újabb pénzek. Az angol fontot szerettem volna átalakítani, de nem nagyon tetszett a megoldás a királynő hajával, ezért maradtam a dollároknál. Most csak kétféle készült, 1 és 2 dolláros. Minden nap 1 dollárt kaphat az a gyerek, aki valamiben jó teljesítményt nyújt, ha pedig valami szuper dolgot tesz, mond vagy csinál, az kaphat 2, de akár 5 dollárt is. (Ezt az utolsó nap ígértem be, ezért a poszt írása közben gyártottam egy 5 dollárost is.)

Mondanom sem kell, nagyon belelkesedtek a gyerekek (Mi lesz, ha meglátják az 5 dollárost?), de sajnos van, aki nem készít házit, vagy a magatartása nem megfelelő, így adóslevél is készült hirtelenjében az iskolában. Most úgy működik a rendszer, mint a negatív számoknál. Ha nem készül házi, vagy rendetlen, visszaad 1 dollárt, ha nincs neki, akkor kap egy adósságlevelet, amit később törleszt.
Egy külföldi oldalon láttam egy társasjáték fotóját, amit felnagyítva kinyomtattam, illetve egy másik oldalon megtaláltam a szereplőket, és azokat is kinyomtattam. Mindenki választott magának egyet, és azzal indult el a Föld körül. Ha ugyanis valakinek összegyűlik 10 dollárja, léphet egyet a táblán. Eddig 4 tanuló került fel Londonhoz.
FORRÁS

Jó kis kaland lesz, ugyanis szeretnék majd a regény további részleteivel is foglalkozni, valamint azokkal az országokkal is, ahová Foggék eljutottak. De erről majd egy másik bejegyzésben írok.

Ui.: Ha valakinek tetszik az ötlet, és használni szeretné a pénzt és a figurákat, írja meg az e-mail címét, szívesen elküldöm neki Word formátumban.

25 Comments

Vélemény, hozzászólás?