Hógömb műanyag pohárból

Tavaly láttam a Pinteresten egy olyan DIY hógömböt, amihez nem glicerin kellett, hanem egy kis hungarocell golyó, amit persze helyettesíthetünk apróra tépett papírzsebkendővel, vagy vattával. Nagyon tetszett, de láttam a benne rejlő nehézségeket, így nem is terveztem az elkészítését. De raktároztam az ötletet, hogy majd esetleg egy karácsonyi vásárra elkészítem én. (Persze nem lett még belőle semmi, sőt alig találtam meg, de nem adtam fel, így most Nektek is meg tudom mutatni.)

FORRÁS

Itt bemutatják a készítés menetét:

FORRÁS
Később azonban találtam olyan ötleteket, ami nem tűnt olyan bonyolultnak, így  arra gondoltam, hogy belevágok a gyerekekkel. A sok elmentett díszből kettőt választottam ki, a gyerekek pedig döntöttek és végül az első képen látható fenyőfás hógömb lett a „befutó”, kicsit feljavítva. Egyes helyeken befőttes üveget, máshol PET palackot használnak alapnak az ilyen alkotásokhoz, nálunk szintén műanyagpohár volt, illetve egy tanuló hozott befőttes üveget, ő azt használta.
Ennyi bevezető után jöjjön a két ötlet, majd az elkészült munkadarabok:

FORRÁS

FORRÁS

Mivel az időnk egyre kevesebb, most a lehető legegyszerűbb módot választottam a kivitelezéshez:
Zöld színű rajzlapra kinyomtattam a fenyőfákat, amit a gyerekeknek csak ki kellett nyírni, díszíteni, majd ragasztani. Itthon találtam valami műanyag talapzatot, erre ragasztották a vattát, a kidíszített karácsonyfát, majd végül a műanyag poharat. 
FORRÁS
Ez a kis fenyőfás hógömb adta az ötletet, hogy annak a tanulónak, aki üveget hozott, tegyünk az üvegébe hasonló hópelyheket.
FORRÁS
Az elkészült hógömbök (Ugye, milyen mutatósak?) :

  

Ha tetszik az ötlet, készítsétek el Ti is!
Jó kreatívkodást!

Vélemény, hozzászólás?