80 nap alatt a Föld körül projekt: 7. Japán

Múlt hét közepén az utolsó előtti állomásra érkeztünk, és mivel korábban megcsúsztunk (és rá is érünk), úgy döntöttem, hogy a héten is Japánban maradunk. Bár ha jobban belegondolok, már Kínánál is foglalkoztunk Japánnal, hiszen az origami Japán jellegzetesség, amit említettem is akkor a gyerekeknek.

Japánról az alábbi kép segítségével beszélgettünk, és készítettünk egy Kokesi babát (amiről külön bejegyzés készül), de a héten még egyéb dolgokkal is fogunk foglalkozni.

FORRÁS

Ismét a saját anyagaim közül választottam néhány feladatot, amivel egyrészt átismételjük azokat a dolgokat, amikről az elmúlt hetekben  beszélgettünk, illetve matek órán megoldunk majd néhány Sudoku feladványt.
Három ország, három zászló, három
nevezetesség, érdekesség. Melyik kép melyik országhoz tartozik? A számokat
írjátok az országok neve után a keretbe!

A Sudoku japán szó, és bár a játék nem ázsiai országból származik, mai népszerűsége egy japán kiadónak köszönhető. Most ti is megoldhattok egyet. Írjátok be a számokat 1-6-ig a megfelelő négyzetekbe!

Ha saját Sudokut szeretnétek készíteni, látogassatok el ERRE az oldalra, ahol választhattok hogy hány mezővel ( 9×9-es, 6×6-os, vagy 4×4-es, illetve 4×4-es figurákkal) generáljon a program feladatot!

EZEN az oldalon is tudtok generálni feladatot, de itt csak a klasszikus 9×9-es mezővel, viszont a nehézségi fokot Ti állíthatjátok be.

Megoldunk még a héten egy labirintusos feladatot is, amit még régebben találtam, de még nem használtam fel sehol. Most viszont itt az alkalom, hogy megoldják a gyerekek. Remélem tetszeni fog nekik!
FORRÁS
Jövő héten Amerikába ruccanunk át, és befejezzük a Föld körüli kalandozásunkat.

Tartsatok velünk!

Vélemény, hozzászólás?