Tanulmányi munka, magatartás értékelése Dorothyékkal

Miután a tanulóim zöme visszaért Willy Fogg-ékkal Londonba, végre elérkezettnek láttam az időt, hogy megismerkedjünk Dorothy-val és barátaival. Én korábbra terveztem, de a véleményüket kikérve alakult így a helyzet, úgyhogy a falon lévő dekoráció mostanáig várt, hogy megteljen élettel. A múlt héten több részletet néztünk már a meséből, remélem a héten a végére is érünk, ezt követően pedig ők fognak egy-egy részletet felolvasni a regényből. Gondoltam, a mozizással kezdem, hátha utána szívesebben olvasnak, mert mostanra valahogy megint “leeresztettek”, pedig hol van még a tavaszi szünet?

Kedvenc helyemen való kutakodás után találtam egy képet, amit lementettem a gépre, majd a blockposters segítségével posztert készítettem belőle. Ezen fognak majd a gyerekek lépegetni, és remélhetőleg a tanév végére elérnek Smaragdvárosba.

FORRÁS

Sikerült találnom olyan aranyos kis figurákat, amelyek egyrészt a gyerekeket fogják az “úton” szimbolizálni, másrészt etikett papírra kinyomtatva, matricaként ezt fogják kapni az órai munkájukra és a magatartásukra. Extra matricák is kaphatóak majd, szorgalmiért, miegymásért. Minden tanuló részére nyomtattam egy gyűjtőlapot, erre kerülnek majd a matricák. 10 után (ami éppen 1 hét alatt gyűjthető össze alap esetben) lépnek majd egyet azon a bizonyos sárga úton.

FORRÁS

Mivel hétfőn az óraátállítás miatt este 10-kor még nem voltam álmos (mert ugye akkor még csak 9 volt), szépen el is készültem mindennel. Tegnap fel is került a faliújságra Smaragdváros, és mivel a korábbi játékból maradt dollárokat “beváltottam” matricára, egy tanuló már fel is került az útra.

Mutatom, hogy miket készítettem (Bevetés előtt, még otthon.):

Itt pedig már használatbavétel közben:
Ha tetszik az ötlet, készítsétek el Ti is!
Ui.: Az értékeléshez szükséges képeket szívesen elküldöm mindenkinek, csak legyetek szívesek e-mail címet is megadni a hozzászólásban, mert anélkül nem tudom eljuttatni a kért anyagokat!

4 Comments

Vélemény, hozzászólás?