Papírtojásos koszorú

Ma ismét ellátogattak hozzánk az ovisok egy olvasás órára, ahol a húsvét volt a témánk. Miután elolvastuk a könyvben lévő rövid olvasmányunkat, beszélgettünk egy kicsit a húsvétról, majd tanultunk egy locsolóverset, vetítettem nekik egy diafilmet (Vidám húsvét az oviban), közben énekeltünk, később kreatívkodtunk, majd óra végén kimentünk az udvarra és eljátszottuk azt a kis körjátékot, ami a mesében szerepelt. Szerencsém volt, mert a dalt tudták, a játék meg nagyon egyszerű volt, így hamar megértették. Utólag végiggondolva nem is tudom, hogy fért bele mindez 45 percbe?
Az óra kreatívkodós részében egy tojásos ajtódíszt készítettünk. Sajtosdoboz tetőből kinyírt alapra ragasztgatták az ovisok a negyedikesek segítségével a tarka tojásokat, illetve egy nyuszit. Sajnos masni készítésére nem volt időm a hétvégén, ezért egy nyuszival “dobtam fel” a tojáskoszorút.
Ötlet innen:
FORRÁS
Mintás papírok fehér oldalára nyomtattam ki az alábbi tojásokat, majd 4-5 lapot összefogva több tucat tojást sikerült rövid idő alatt kinyírnom.
FORRÁS

A nyuszi hasonló technikával, zöld és sárga rajzlapra készült, csak itt nekem kellett előbb másolni és beilleszteni egymás mellé a nyuszkókat. (A prototípus elkészülte után derült ki, hogy egy kicsit lehettek volna nagyobbak is.)

FORRÁS

Olvasásórán elkészültek az ovis koszorúk, és mivel volt néhány hiányzó náluk, nekem pedig volt néhány tartalék alap a szekrényemben, éppen lett 13, így a negyedikesek nagy örömére ők is készíthettek egyet a következő óra első néhány percében. 
Egy kis cérna, vagy fonal esetleg szalag kellett volna még rájuk, de remélem otthon az is került rá utólag, és azóta mindenkinek az ajtaját vagy az ablakát díszíti a koszorú!

Ezek a képek a közös tevékenykedés közben készültek:

A negyedikesek koszorúi: 

Ha tetszik az ötlet, készítsétek el Ti is!
Jó kreatívkodást!

Vélemény, hozzászólás?