Dekoráció CD-ből karcolással

Két hete elkezdtem rendet rakni a holmijaim között, illetve megpróbáltam megválni néhány felesleges dologtól. Gondolom, sejtitek, hogy nem sikerült. Én ugyanis mindent elteszek, “hátha jó lesz valamire” alapon, és a sok dolog csak gyűlik, gyűlik. 
A régi cédék között szelektálva azonban jó néhányról (nagy fejtörés árán pontosan 15-ről) eldöntöttem, hogy semmi szükség rájuk. Ahelyett azonban, hogy a kukában landoltak volna, elkezdtem a Pinteresten keresgélni. Több érdekes dolgot találtam, aminél CD volt az alapanyag. De jó, hogy annyi sok kreatív ember van a világon! Már csak azt kellett eldöntenem, hogy melyiket válasszam. 1 rajzórát szántam az alkotásra, így az alábbi megoldásra esett a választásom:
FORRÁS

Mivel jártam már úgy, hogy a forrásnál megjelölt oldal eltűnt, a fázisfotókat is lementettem, biztos, ami biztos. Egyébként nagyon egyszerű az egész.

Amire szükségünk van: CD, akrilfesték, ecset,fogpiszkáló vagy bármi, amivel karcolni lehet.
1. lépés: Fessük le a cédé fényes oldalát fekete akrilfestékkel vastagon, majd hagyjuk megszáradni!
2. lépés: Ceruzával rajzoljuk elő az elkészítendő mintát!

3. lépés: Fogpiszkálóval távolítsuk el a festéket a megrajzolt helyekről, így kialakul a kép!

4. lépés: Díszítsük vele a szobát!

A gyerekek nagyon élvezték a munkát, mindenki igyekezett egyéni motívumokat kitalálni. Nagyon elégedett voltam a végeredménnyel, bár volt egy-két tanuló, aki túlzásba vitte a visszakarcolást, de nem tudtak ellenállni a lehetőségnek.
 Ha tetszik az ötlet, készítsétek el Ti is!
Jó kreatívkodást!
                                 

4 Comments

Vélemény, hozzászólás?