Kérdéskártyák az “Élőhelyünk a Föld” témához

Az elmúlt hetekben ismét túl sok feladat zajlott egyszerre, egymás mellett, után, ezért kicsit elfáradtam, így nem nagyon volt energiám a bejegyzések megírásához. De mivel ez a legjobb hely, ahol én is raktározhatom az ötleteimet anélkül, hogy az a veszély fenyegetne, hogy eltűnik, így épp itt az ideje, hogy megírjam ezt a posztot. 
Témazáró előtt akartam a gyerekekkel egy játékos ismétlést megejteni, de nem jött össze a dolog. (Állandóan az a fránya idő!!!) Most viszont itt az év végi ismétlés, és hál’ Istennek időnk is van, így ehhez használtam fel az elkészített kártyákat.
Korábban már írtam, hogy nem csak környezeten  foglalkoztunk a Világegyetemmel, hanem egyéb órákon is, így például rajzórán “ufós” társasjátékot készítettünk. Minden gyerek kapott egy üres játékmezőt, amit ők tettek egyedivé. Ehhez jól jöttek most a kártyák.

A kérdéseket etikett papírra nyomtattam és egy turkálóban vett társasjáték kártyáira ragasztottam fel. Ha szörnyes mezőre lépnek a játék során, húznak egy kártyát, és válaszolnak a kérdésre. Ha tudják a választ, újra dobhatnak, ha nem, maradnak a helyükön, és a következő körben egy másik kérdésre próbálnak válaszolni. (Vagy visszalépnek az előző helyükre.)
A gyerekeknek korábban azt adtam fel házi feladatnak, hogy ők is írjanak kérdéseket, így a mai napon úgy játszottak csoportokban a társasjátékkal, hogy társaik az általuk kitalált kérdésre próbáltak válaszolni.
Mondanom sem kell, nagyon tetszett nekik a játék, bár volt olyan csapat, ahol segítenem kellett a játék során, mert ezek szerint otthon nem nagyon játszanak társassal, az iskolában pedig már régen volt, hogy játszottak, mert elfelejtették, hogy ki ki után jön, és mi a teendő az egyes mezőknél. 
Péntekre a többi témából is készülnek a kérdések, így szerintem akkor is egy hangulatos, zajos órának leszek majd szem- és fültanúja. Akkor a honfoglaló társasjátékkal fogunk csapatokban játszani, csak nem az ottani kérdésekkel, hanem a sajátunkkal.
Ha valaki hozzám hasonlóan szeretne játékosan ismételni, de nincs ideje a kártyák elkészítésére, adja meg az e-mail címét, szívesen átküldöm neki Word formátumban.

5 Comments

Vélemény, hozzászólás?