Adventi tevékenységek 11.: Keresd meg és színezd ki!

Ezt a feladatlapot a minap találtam, és már akkor tudtam, hogy csütörtökre tökéletes lesz.
Az elmúlt napokban a gyerekek nap lelkesen dolgoztak, mondták is nekem, hogy nagyon szeretik ezeket a keresgélős, színezős, akármilyen feladatokat, és olyan jó, hogy ilyeneket viszek nekik. Még a munkatempójuk is megnőtt, hiszen ezeket a feladatlapokat általában időkitöltőnek adom, és csak akkor kapják meg, ha az óra feladatait megoldották. Hol van már az, amikor egy-két gyereket noszogatni kellett, hogy csinálja már, és ne a dekorációt nézegesse? Inkább az van, hogy kevés a feladat, amit viszek nekik.
Az a feladat, amit most ajánlok, fejleszti a tanulók koncentrációs képességét, figyelmét, monotónia tűrését,  számolási készségét, finom motorikáját. (Ami most hirtelen eszembe jutott.) De ami még ettől is fontosabb: fejleszti a jókedvet, lelkesedést, a feladatokhoz való viszonyulást.
A tanulók feladata hogy keressenek és színezzenek ki annyi képet, amennyit a lap tetején megadtak.
FORRÁS
Ennél a feladatlapnál még jobban oda kell figyelni, mivel sok hasonló figura van, kiszínezni viszont csak azt szabad, amely megfelel a meghatározásnak.
FORRÁS
Mivel nekem elsős és másodikos gyerkőceim vannak, a meghatározásokat kicseréltem képekre. Itt is, mint az előzőnél a számoknak megfelelő figurát kell megkeresni. A csomagoknál arra kell figyelni, hogy masni legyen a tetején, a méret nem számít, illetve a csillagoknál lehet kicsi és nagy is.

Ha tetszik a feladatlap, nyomtassátok ki, és kezdődhet a keresgélés!
Jó játékot, jó szórakozást!

Vélemény, hozzászólás?