Téli időkitöltő játékok: Keresgélő (I spy games)

Az adventi időszakban találtam rá egy olyan játékra, ahol az volt a tanulók feladata, hogy keressenek és színezzenek ki annyi képet, amennyit a lap tetején megadtak.Mondanom sem kell, nagyon tetszett a gyerekeknek. 
Mivel mostanában nagyon ügyesek, és órákon sok feladatot megoldanak, a szünetben nekiálltam a keresgélésnek, és kiderült, hogy ez a fajta játék nagyon közkedvelt, számtalan külföldi oldalon található ilyen típusú feladatlap.  Időkitöltőnek tökéletes, mert miközben a gyerekek keresgélnek és színeznek vagy karikáznak, koncentrálnak, számolnak, formákat különböztetnek meg, ezáltal sok területen fejlődnek. 
Minimális angol tudásom hiányában a webfordítót vettem igénybe, hogy vajon mi lehet a játék neve. A fordító kémjátéknak fordította, bár nem tudom, mi köze a kémkedéshez, ezért úgy gondoltam, hogy “Keresgélő”-nek nevezem el, míg jobb nem jut az eszembe.
Természetesen én most az újévhez és a télhez kapcsolódóan nyújtok át egy csokorra valót, de sok forrásnál egyéb tematikus keresgélős játékot is találhattok. 
FORRÁS

FORRÁS

FORRÁS

FORRÁS

FORRÁS

FORRÁS
FORRÁS

FORRÁS
FORRÁS
Ha tetszik az ötlet, nyomtassátok ki, és kezdődhet a keresgélés!
Jó játékot!

1 Comment

 1. BÚÉK!
  Most találtam rá az oldaladra és szeretnék gratulálni hozzá, valamint megköszönni, hogy mindezt megosztod velünk! 😊
  Egy kérdésem lenne: valamelyik 5 évvel ezelőtti posztban olvastam, hogy a tanulók minden órai munkáját és házi feladatát javítod minden nap. Megosztanád, hogy ezt hogyan kivitelezed? Mikor jut idő átnézni a munkájukat naponta? Azt hogyan javítják és miként ellenőrzöd?
  A fentiekből kiderül, hogy nem rég kezdtem tanítani és engem nagyon zavar, hogy nincs idő a gyerekek munkáit renszeresen átnézni. A kollégáim, akik amúgy nagyon jó szakemberek, azt mondják, hogy ne is akarjak mindent ellenőrizni, elegendő néha átnézni, hogyan dolgoznak.
  Szerintem pedig nagyon fontos, hogy a hibákat javítsák, hiszen abból is tanulnak.
  Megköszönöm, ha ebben segítesz!😊

Vélemény, hozzászólás?