Olvasásgyakorlás hógömbbel

Akik a Meixner-féle Játék tankönyvcsaládból tanítanak, azok tudják, hogy nagyon jó kis tevékenykedtetős lapok tartoznak az elsős és másodikos tankönyvekhez, így azzal számtalan feladatot meg tudnak a gyerekek oldani. Néha azért úgy gondolom, ehhez a tantárgyhoz is szükség van egy kicsit játékosabb feladatokra. Karácsony előtt egy karácsonyfás olvasásgyakorlót készítettem nekik, most itt egy másik, a télhez kapcsolódóan.
FORRÁS
Először készítettem egy üres alapot, majd azt töltöttem meg tartalommal. A karácsonyfással ellentétben most a keretek színe alapján kell bekarikázniuk a tanulóknak a hógömbben a szavak írott párját. (Ha készítenétek esetleg különböző színű korongokat, akkor le is lehetne takarni, így egy feladatlap később is felhasználható. Én úgy fogom csinálni.)
Utána mondatokat lehet a szavakkal mondani, az elsősök leírhatják a szavakat, a másodikosok a mondatokat. Betűrendbe is lehet szedni a szavakat a másodikosoknak és úgy leírni. Csak a képzeletünk szab határt a feladatban rejlő lehetőségeknek.

 

Ha tetszik az ötlet, nyomtassátok ki, és kezdődhet a gyakorlás!Jó játékot, jó tanulást!

 

Vélemény, hozzászólás?