Hógömb készítése

Még tavaly láttam egy nagyon aranyos hógömböt, amit túl egyszerűnek gondoltam, hogy az akkori negyedikeseimmel elkészíttessek, no meg akkor idő sem volt rá, mint sok egyéb másra. A lényeg, hogy kimaradt. Vártam tehát egy évet, hogy az elsőseimnek, másodikosaimnak adjam feladatul.
Miután beszélgettünk a hógömbről (Egyáltalán tudják-e, hogy mi az?), arra kértem őket, hogy készítsék el a saját gömbjüket! Tudom, hogy sokan ellene vannak, de megmutattam azokat a munkadarabokat, amiket találtam, hogy lássák, mit, hogyan csináltak más gyerekek, aztán hagytam, hogy mindenki alkosson kedvére.
FORRÁS
Fél rajzlapra nyomtattam a gömbformát (a sablont INNEN tudjátok letölteni), a gyerekek pedig először a kék hátteret, illetve a gömb talapzatát festették meg. Száradás után rajzolták és festették bele a többi dolgot. Szép munkák születtek, de a félévi adminisztráció mellett kinyírni még nem volt időnk, rájuk viszont nem szerettem volna bízni, hogy az utolsó lépésnél váljon a gömb piramissá esetleg. Ha az is meglesz, helyet cserélnek a hóemberekkel, amik eddig díszítették a faliújságot.

 

 

 

 

Ha tetszik az ötlet, készítsétek el Ti is!
Jó kreatívkodást!

Vélemény, hozzászólás?