A téli olimpiáról alsósoknak

Tudom, tudom. Ma véget ért a téli olimpia, de mivel pénteken készültek a rajzok, csak most tudom megmutatni. Ugyanakkor ezután lesz még a paralimpia,  tehát ha valakinek megtetszik az ötlet, elkészítheti pár hét múlva, vagy raktározhatja az ötletet a nyári olimpiára.
A héten az időkitöltő feladatok a téli olimpiához kapcsolódtak, mindemellett beszélgettünk is a különböző sportágakról, …
FORRÁS
… és két kis videót is mutattam Sallai Andrásról és Regőczi Krisztináról, az 1979-es és 1980-as versenyükről.
Csütörtökön örömmel hallottam, hogy a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott Phjongcshangban megszerezte a magyar sport első téli olimpiai aranyérmét. Aztán pénteken beszéltem róluk a rajzórán, és nagyon megörültem, mikor három kis tanítványom közölte, hogy hallott róluk és az eredményükről.

 

FORRÁS

 

Ezek után felidéztük az olimpiai sportágakat, majd mindenki önállóan alkothatott. Az ötlet a Pinterest-ről van, de csak ötletként használtam, a gyerekeknek meg sem mutattam. Egyszerűsítettem is rajta, hogy beleférjen egy rajzórába.
FORRÁS
Az öt karikához egy körformát rajzoltak körül zsírkrétával, majd mindenki azokat a sportágakat rajzolta az egyes karikákba, ami neki a legjobban tetszett.
Ilyen munkák születtek:
Ha tetszik az ötlet, készítsétek el Ti is a gyerekekkel!
Jó kreatívkodást!

Vélemény, hozzászólás?