Anyák napi ajándék: tulipánok papírcserépben

Nem tudom megmagyarázni, hogy mi az oka, de amióta tanítok, minden évben két anyák napi ajándékot készítek a tanítványaimmal az édesanyjuknak. Mindig van egy képeslapszerű valami, illetve valamilyen virág. Ez utóbbi készült már műanyag flakonból, tojástartóból, krepp papírból, színes papírból, (ami hirtelen eszembe jutott), a képeslapszerű dolgok pedig általában színes papírból, kartonból, valami extrával. Azért nehéz visszaemlékezni, mert az elmúlt évek során soha nem készült kétszer ugyanaz az ajándék, ugyanis annyi sok, szebbnél szebb ötletet találtam már, hogy evidens, hogy új dolog legyen. Sőt, mindig azon kell dilemmáznom, hogy a sok közül melyik legyen a “kiválasztott”.
Az idén a már korábban mutatott sziluettes szívecske mellett az alábbi, Krokotak-on talált tulipán lett a második ajándék.
FORRÁS

 

Egy kicsi módosítás történt: mi krepp papírral vontuk be a hurkapálcikát, ugyanakkor mivel volt néhány papírcserepem, azt használtuk fel. Miután elkészültünk a tulipánokkal, a cserép aljára tettünk egy kis gyurmát, abba szúrtuk bele azokat. Ezután barna krepp papír csíkokkal töltöttük meg, hogy egyrészt ne látszódjon a gyurma, másrészt így azt a hatást értük el, mintha a földben lennének a virágok.
Kicsik lévén kicsivel több, mint 2 óra alatt készültünk el, de sablont nem használtunk, hanem mindenki önállóan nyírt, hajtogatott, rajzolt, majd nyírt ismét, a szirmok és a levelek esetében is, majd ragasztott, készítette a szárakat, és töltötte meg “földdel” a cserepeket. Végül is nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel. Remélem az édesanyáknak is tetszeni fog!

 

Ha tetszik az ötlet, készítsétek el Ti is!
Jó kreatívkodást!

Vélemény, hozzászólás?