Pitypangos rét festése

Április elején, amint megjelentek az első pitypangok, és még nem indult be az anyák napi lázas készülődés, pitypangokat festettünk. Több megoldást is találtam, de valahogy a harmadik kép volt az, amire azt mondtam, hogy igen, ez lehet az a nehézségi szint, ami megfelel az én kis lurkóimnak, így azt választottam kiindulásnak. Akkor leendő nagymamai elfoglaltságaim miatt nem tudtam megmutatni, de szeretném, ha ez is itt lenne a többi munkánk között, így utólag mutatom.
Nem tudom, van-e még olyan hely, ahol jelenleg virít a pitypang (én tegnap épp láttam egy sárgát), de ha szóba kerül valamilyen téma kapcsán, és szeretnétek ti is egy ilyen virágos rétet festeni, ajánlom figyelmetekbe ezeket a képeket.
FORRÁS

 

FORRÁS

 

FORRÁS
Tudom, hogy kicsit messze vagyunk az eredeti képektől, de elsős-másodikos gyerekektől ez tökéletes, hiszen már az is nagy előrelépés, hogy nem egyféle zöldre és kékre festették be a rajzlapot. Sajnos a vízfesték és a rajzlap minősége sem  megfelelő mindenkinek, így ez is közrejátszik a végeredményben. De lelkesek voltak, élvezték a munkát, és ez a lényeg.
A mi képeink ilyenek lettek:

 

Vélemény, hozzászólás?