Foltvarrtam 3. : Szoptatós párna

Inkább többfunkciós párnának nevezném azt a párnát, amit szeretnék most megmutatni, de lehet, hogy a címben szereplő elnevezés alapján többen tudják, miről van szó. Nem is tudtam, hogy létezik ilyen párna, míg a kisebbik lányom el nem mondta, hogy szeretne venni egy ilyet. Természetesen rögtön mondtam neki, hogy eszébe ne jusson, majd keresek sablont a Pinterest segítségével, és mivel maradt még anyag, varrok én egyet.

 

Többféle sablont is találtam, ezért azt választottam, aminél pdf-ben volt a szabásminta megadva, így csak nyomtatnom kellett, ami nagy mértékben megkönnyítette a munkámat. (A babafészeknél azért arra is elment egy kis idő, míg a rajz alapján elkészítettem a szabásmintát.)

És hogy mitől többfunkciós a párna? Attól, hogy nemcsak szoptatás közben lehet használni, hanem már a terhesség idején is kényelmesebben lehet aludni a használatával, illetve a babócát is bele lehet ültetni, úgy, hogy nem kell félni attól, hogy esetleg eldől.

Mivel az egyik helyen egy kis párna is tartozott hozzá, így én is varrtam egyet. Ha ezt rákötözzük a párnára, kisbabánk még kényelmesebben tud ülni, hiszen a feje is támasztva van.

 

Így néz ki használat közben, most még párna nélkül, mivel a kis unokám itt még csak pár hetes, így párna nélkül is tökéletes neki.

 

Végezetül pedig mutatom a szabásmintát. (A képre kattintva juthatsz el a forráshoz.)

 

Ha tetszik a párna, és éppen szükséged van egy ilyenre, vagy egy kedves ismerősödet

szeretnéd meglepni vele, vágj bele bátran! Nem tudod elrontani.

 

Vélemény, hozzászólás?