Hupikék törpikés dekoráció

Ebben a  tanévben 2-3. osztályos gyerekeket fogok tanítani, ezért úgy gondoltam, tökéletes lesz, ha a Hupikék törpikék mese szereplőivel motiválok és díszítem idén a tantermet. Legalább is a tanév elején. Aztán majd kiderül, hogy a tanulmányi munkára a későbbiekben szükség lesz valami másra, vagy kitart az ötlet egészen a tanév végéig.

Pár óra ráfordítással sikerült találnom néhány gombaházikót, illetve egyéb olyan képeket, amiket fel tudtam használni. Mutatom is, hátha éppen most keresgél valaki valami hasonlót.

A tanterem ajtajára kerül majd az alábbi poszter, amit kérésre át tudok küldeni, pdf formátumban. Egyébként a szerkesztett képet a blockposter segítségével nagyítottam kellő méretre.

 

 

Sokáig gondolkodtam, hogy hogyan is oldjam meg a szülinapos tablót, ugyanis mint mindig, rögtön kétféle ötletem is volt. Régebben a lányaim segítettek, de mióta férjhez mentek, csak a férjemtől kérhetek segítséget. Sajnos tegnap nem volt jó formában, de végül a kisebbik lányom online segített a választásban.

 

Ahogy a fotón is látszik, 12 gombaházikó készült, ami alá kis kártyákra kerültek a gyerekek neve és születésnapjuk dátuma. A nyomtatás után derült ki, hogy nem minden esetben volt jó a házikó választás, de nem volt időm és kedvem újraírni őket.

Mivel a hungarocell tábla mérete adott, Wordben az én házikóim 9 cm magasak lettek, és úgy kerültek alá a 4 cm magas kártyák.

 

A szülinapi felirathoz kerestem a mesében alkalmazott betűtípust, és azt letöltve (Comic Strip) készült el az alábbi jókívánság, amit persze csíkokra nyírtam, és összeragasztottam, ahogy fentebb is látszik.

Ha tetszik az ötlet, készíts Te is ilyet!

Jó készülődést a tanévre!

 

Vélemény, hozzászólás?