Március 15-re készülünk

Most látom, hogy lassan 2 hónapja, hogy nem készült egyetlen bejegyzés sem. Megmondom őszintén kezdetben zavart a dolog, (mármint az írás hiánya), de fontosabb teendőim voltak. A honlaphoz tartozó Facebook oldalon, csoportban megosztottam egy-két dolgot, de poszt írása helyett inkább unokáztam. (Hogy most írok, annak egyszerű oka van: pár napra hazaugrottak a lányomék, ügyeket intézni.)

Forrás: Google

A Március 15-i eseményekre való emlékezés minden osztálynak minden tanévben téma. Ennek ellenére mégis kevesen tudják az osztályomból, hogy mi is történt akkor, mire is (kellene) emlékezünk. Így az idén arra gondoltam, több időt szánok az események felidézésére. Kis keresgélés után találtam néhány jó dolgot, illetve én is készítettem egy feladatsort a Quizziz.com segítségével és egy társasjátékot (Amit Word formátumban a facebook-os csoportból tudsz letölteni.)

Ha pedig saját elképzelésed van, akkor használd a társasjáték alapot!

Ami feladatokat, kreatív ötleteket, színezőket találtam, a FORRÁS szóra kattintva tudod megnézni. Tudom, hogy kicsit késő az ötletelés, de innen jövőre is könnyebben vissza lehet majd keresni neked is, nekem is.

Két kreatív ötletet láttam a Pinteresten, ami közül anyaghiány miatt mindenki az alábbi megoldást választotta, természetesen más színmegoldással:

Jövőre majd úgy fogom alakítani a dolgokat, hogy legyen megfelelő mennyiségű piros és zöld papír, mert nekem ez a kokárda is nagyon tetszik:

Ha tetszik az ötlet, és holnap, holnapután még szeretnél foglalkozni a témával válassz az ötletek közül!

Jó megemlékezést, jó játékot, jó kreatívkodást!

Vélemény, hozzászólás?