Szeptember 21. a Hála világnapja

Bevallom, augusztusig nem nagyon foglalkoztam a hála világnapjával, (nem is tudtam, hogy van ilyen), mígnem a boldogságóra tanfolyamon a tanfolyamvezető meg nem említette. Most, hogy boldog iskola lettünk, elengedhetetlen, hogy ne foglalkozzunk ezzel a nappal, főleg azért, mert szeptember havi témánk is éppen a „hála”.

Arra nem sikerült rákeresnem, hogy mi magyarok vajon mióta tartjuk számon ezt a napot, de annyi kiderült a számomra, hogy elég régóta emlékezünk meg (emlékeznek meg mások) a hála világnapjáról. Az eredete 1965-re nyúlik vissza, amikor is Hawaii szigetén, az ENSZ találkozón megfogalmazták, hogy itt az ideje, megbecsülnünk és hálát adnunk mindazért a sok jóért, ami körülvesz minket. Azóta minden évben szeptember 21-én ünnepeljük a hála világnapját.

A hálánkat legegyszerűbben úgy tudjuk kifejezni, ha azt mondjuk „Köszönöm!”. Erre az alkalomra minden alsó tagozatos gyerek számára készülök feladatokkal, az ötleteket majd egy másik posztban mutatom meg, de már készítettem néhány képet, ami közül kettőt (a két szívecskéset) a blockposters program segítségével poszterré nagyítottam. Remélem valamelyik elnyeri a tetszésedet!

A 63 x 54 cm-es szívecskés posztert a Játékos tanulás és kreativitás csoportomba tettem fel a fájlok közé, ha szeretnéd, onnan le tudod tölteni.

Vélemény, hozzászólás?