Karácsonyfa legyezőhajtással

Habár a rénszarvasokkal megcsúsztam, remélem, hogy a legyezőhajtással készíthető karácsonyfával még időben vagyok.

Bevallom őszintén, ez a karácsonyfa szerelem volt első látásra. Ismerve az osztályomat, rögtön tudtam, hogy ha karácsonyfát készítünk az idén, az csakis ez lehet. A múlt héten el is készült, de amikor a posztot akartam írni, kiderült, hogy nincs meg a forrás. 2 napig hiába kerestem, így végül úgy döntöttem, hogy a könnyebb érthetőség kedvéért elkészítem én a fázisfotókat. Aztán, ha megtalálom, majd utólag belinkelem a forrást.

Ez az egyik tanítványom munkadarabja, most pedig jöjjenek a lépések: A4-es papírból kinyírjuk a fenyő alapot. 2-3 cm-es szélességben hajtogatjuk a háromszöget legyezőhajtással úgy, hogy a tetején maradjon egy kb 8 cm-es rész. Az összehajtott csík mindkét oldalán kis háromszögeket nyisszantunk ki. Ezzel el is készült a fenyőfa. A csúcsdíszhez 3 darab 1 cm széles sárga csíkokat nyírunk, majd keresztben egymásra ragasztjuk őket. Szemet, szájat és törzset készítünk, majd végül konfettivel díszítjük a fát. (Én lyukasztó segítségével készítettem a kis pöttyöket.)

A gyerekek nagyon ügyesen dolgoztak, és bár a fotókon nem annyira látszódik, ott vannak a kis pöttyök. Ha van valamilyen formalyukasztód, bizonyára mutatósabb díszeket tudnál kihozni belőle.

Ha neked is tetszik ez a cuki kis karácsonyfa, készítsd el Te is az osztályoddal, vagy a gyermekeiddel! Jó kreatívkodást!

Vélemény, hozzászólás?