Rejtőzködő képek – kicsiknek

Jó pár évvel ezelőtt egy olyan külföldi oldalra bukkantam a Pinterest segítségével, ahol a rejtőzködő képeket találtam. Nagyon sok területet fejleszt, éppen ezért én nagyon szeretem. Többször mutattam már egy-két ilyen képet, húsvéthoz, Mikuláshoz, karácsonyhoz és Valentin naphoz kapcsolódóan.

Azért szentelek neki egy újabb posztot, mert most olyan oldalakat kerestem, ahol kicsiknek, kevesebb képet kell megkeresni. Szóval elő a ceruzákkal és lehet keresgélni! Én azt szoktam kérni a gyerekektől, hogy többféle színest használjanak, és a keresett illetve megtalált képet színezzék azonos színnel. Így, ha 15-20 képet kell megkeresni (vagy még többet), egyszerűbb számomra az ellenőrzés. Persze itt most jóval kevesebb a kép, de jó, ha így szokják meg, és később, a több képnél is ezt a megoldást alkalmazzák.

Ezen az oldalon célszerű a 4-5 éves gyerekekkel kezdeni, ahol rögtön 12 ilyen rajzon lehet keresgélni:

Különböző témákra rákeresve számtalan rejtőzködő képet találhatsz, csak türelem, és idő kérdése az egész. Én letöltök majd néhányat magamnak, hiszen elvileg jövőre elsős leszek, meg ugye lassan (nagyon lassan) az unokák is elszórakoznak majd vele.

Itt például tanévkezdésre használható képek vannak, ITT viszont egyben megtalálod mindegyik bejegyzés témáját, csak ki kell választani, hogy melyiket szeretnéd. 18 téma, témánként 9 – 12 kép.

A következő rajzokat, amin már kicsit több kis képet kell megkeresni, különböző weboldalakon találtam, de bizonyára minden egyes oldalon több ilyen rejtőzködő kép van.

Bibliai témában itt találsz képeket.

Már majdnem végeztem a poszttal, amikor megtaláltam az alábbi oldalt. Itt a legkisebbek (3-4 évesek) kezdhetik a színes képeken, meseillusztrációkon a keresgélést.