100. nap az iskolában

Pályafutásom során általában nem foglalkoztam a 100. tanítási nappal. Volt olyan, hogy fel sem tűnt, csak pár nappal később, hogy átléptük a 100. napot, és volt olyan, hogy szerettem volna megünnepelni, de nem volt megfelelő az adott nap a rendhagyó tanításra. Idén viszont pénteken volt a 100. tanítási napunk, amire most több feladattal készültem.

A Pinterest-es mappámban jobbnál jobb ötletek vannak, melyek közül egy olyat választottam, ami nyelvtanra, tesire és rajzórára is adott tippet. Időkitöltőnek keresgélős, illetve páros-páratlan számos színezős feladatot vittem, melynek eredetijét ITT, ITT és ITT találod.

Ezeket a feladatokat vettem át a külföldi feladatlapból.

Nyelvtanórán csoportban is dolgoztak a tanulók. Az volt a feladatuk, hogy a lehető legrövidebb idő alatt írjanak száz szót a füzetükbe.

A két rajzórán a 100-as szám felhasználásával kellett rajzot készíteniük. Kivetítettem a feladatlapban található ötleteket, ez után kezdtek hozzá a gyerkőcök a rajzoláshoz. Mindenki fehér számot kapott, hogy a rajzához illeszkedő színnel tudja majd színezni. Nagyon szép munkák készültek, szép zárása volt ez az alkotás a napnak.

Te megünnepelted a 100. tanítási napot? Ha igen, hogyan, mivel?

Vélemény, hozzászólás?