Márton-napi ötletek

Már nem is emlékszem, mikor készült utoljára poszt, de úgy gondoltam, hogy ideje egy kicsit kitekinteni a nagyvilágba, és összegyűjteni a legjobb Márton napi ötleteket, a teljesség igénye nélkül. Korábban is készült már bejegyzés ehhez a témához kapcsolódóan, amit ITT és ITT olvashatsz. Szent Márton legendáját nem írom le, Ovisélet oldalán megtalálod.

Most azokat az ötleteket mutatom meg, melyek egyaránt tetszenek, de még vacillálok, hogy összevont osztály lévén melyik lenne a legideálisabb megoldás az elsősök illetve a negyedikesek számára.

Az első három ötlet végeredményben egy oldalról származik, de mutatom linkekkel külön. Itt sablonokat is találsz a megvalósításhoz. Ezek elsős gyerekeknek szerintem tökéletesek.

A következő ablakkép elkészítéséhez találtam egy kész megoldást, de természetesen én rábíznám a gyerekekre, hogy olyan színeket használjanak, amilyeneket szeretnének. Pár éve készítettünk hasonló megoldással tavaszi virágokat, ami nagyon tetszett az akkori osztályomnak, remélem, a mostaniaknak is tetszeni fog.

Nagyon tetszik ez a Márton napi színező, pár éve húsvétra választottam az oldalról ötletet. Lehet, hogy ez lesz a befutó? A kicsik csak színeznek, a nagyok nyírnak is. (Önálló rajzórára tökéletes, és szerdán olyan lesz a gyerekeknek.)

Ha technikaórára vinnék ötletet, bizonyára ez lenne az, viszont mivel az elsősök ehhez kicsik, nem hiszem, hogy bele mernék kezdeni. Majd esetleg jövőre.

Az alábbi oldalon színes illusztrációkat találsz, (amit a biztonság kedvéért én lementettem, mert jártam már úgy, hogy később nem volt meg) ha esetleg saját ppt-t szeretnél készíteni a történethez.

A végére hagytam azokat a társasjátékokat, illetve egy szemfüles játékot, amelyeket én készítettem az elsőseimnek. (Ha lesz idő, még a negyediknek is csinálok valamit, és majd utólag fölteszem.)

Ha valami megtetszett az oldalról, készítsd el a gyerkőcökkel, vagy játsszatok a társassal, illetve legyetek szemfülesek!