Minden egy helyen:Hóemberes feladatok, kreatívkodás

Tudtad, hogy január 18-a a hóemberek világnapja? (Illetve ez a nap Micimackó napja is.) Arra gondoltam, előkeresek néhány ötletet holnapra, és a pingvinekkel csak szerdától foglalkozunk. (Január 20-a ugyanis a pingvin tudatosság napja.) Nagyon meglepődtem, mikor megláttam, hogy az elmúlt években mennyi hóemberes dolog készült, és az is lehet, hogy nem is dobott fel mindent a kereső. Szóval arra gondoltam, hogy készítek egy összegző posztot, és így nekem is, neked is könnyebb lesz utána keresgélni.

  1. Hóember az ablakból

2. Izgő-mozgó hóemberek

3. Papírguriga hóemberek

4. Hóember műanyag flakonból

5. Hóember ajtódísz kézformából

6. Rajzoljunk hóembert!

7. Hóember háromszögből

8. Sajtosdobozból: hóember

9. Hóemberes mobil

10. Hóemberes mobil 2.

11. Hóemberes mobil 3.

12.Mentovics Éva: A hóember vándorútja – illusztráció készítése

13. Origami sarokkönyvjelzők

14. Dobj, rajzolj egy hóembert! (TÖBBFÉLE ÖTLET)

15. Hóemberből sosem elég – kreatív ötletek – GYŰJTEMÉNY

Ez után a sok kreatív ötlet után jöjjön néhány feladat a hóember témában. Van, ami éppen aktuális lesz, mivel elsősöket és negyedikeseket tanítok jelenleg.

  1. Ritkán készítettem matekhoz saját feladatot, inkább külföldi ötleteket láttam el magyar utasítással. Ez a hóemberes ötlet viszont teljesen saját, és bármilyen más témához használható. Műveletek gyakorlása “hógolyóval”

2. Havas matematika feladatlapok összeadáshoz, kivonáshoz, szorzáshoz vagy osztáshoz, attól függ, mit írsz a hóemberre (A posztban találsz egy üres alapot.)

3. Többtagú összeadás hóemberekkel

4. Végezetül egy Szerkeszthető hóemberes társasjáték, amit kedvedre készíthetsz el az eredeti posztban feltüntetett FORRÁSra kattintva.

Remélem, találtál kedvedre valót, és holnap Ti is megemlékeztek a hóemberek napjáról, akár az iskolában vagy óvodában, akár otthon! Jó kreatívkodást, jó játékot, jó tanulást!