Számtáblák színes számokkal

Évekkel ezelőtt, a problémásabb tanulók tanítását elősegítendő, színeket használtam a a számok tanításánál: piros = páros, kék = páratlan. Aztán az összeadás, kivonás megértésénél is nagy segítséget jelentett. Az első tagot mindig pirossal írtuk, a másodikat kékkel. Később, mikor áttértem a Játékház tankönyvcsaládra, ott is a piros és a kék szín volt az irányok gyakkorlására. Balra piros, jobbra kék. Mikor a felfele és a lefele irányok kerültek szóba, adta magát a sárga (felfele) és a zöld (lefele) szín használata, amire a tankönyv egyéb színezést használt. A két színt viszont kötni tudtuk a naphoz és a fűhöz, így sokkal könnyebb dolguk volt a gyerekeknek. Így amikor gond volt a kétjegyű számokkal, hogy melyik a tízes, melyik az egyes, mit mihez adunk, nem is volt kérdés, hogy a sárga és a zöld színt használjuk. (Utána jöhet a barna vagy lila, és a többi szín.)

Az ezt megelőző posztban mutattam a fekete számokkal írt 100-as számtáblákat, de gondoltam, egy külön posztban megmutatom a színes verziót is. Készítettem még hozzá egy kis táblázatot is, ami a számok egymáshoz való viszonyításánál lesz majd nagy segítség. (1-gyel kevesebb, 1-gyel több, 10-zel kevesebb, 10-zel több.)

Remélem, hogy szeptemberben az én kis másodikos gyerkőceim ennek segítségével jobban fognak tudni számolni! És akkor jöjjön a többi számtábla is!

Remélem, hasznos lesz tanítványaid, gyermekeid számára ez a számtábla, és játék lesz vele a tanulás!