Halloween-i tevékenységeink

Miután utánaszámoltam a naptárban, kiderült, hogy a kézműves szakkörön a kicsikkel már a héten a Halloween-hez kapcsolódó témában kell tevékenykednünk. Egy kis keresgélés után találtam jó pár dolgot, amiből az alábbiakat valósítottuk meg.
Mivel nem egyszerre érnek vissza az ebédlőből a gyerekek, van, akikkel hamarabb elkezdjük a munkát. Most viszont úgy gondoltam, hogy egyéb tevékenységet végezzünk. Találtam egy jóslós táblát, először ezzel játszottunk. A gyerekek kérdéseket tettek fel, majd pörgettek. Mondanom sem kell, nagyon élvezték.

Miután megérkeztek az elsősök is, egy dobókockás színezős játékkal játszottunk. Egymás után dobtak, és annak megfelelően színezték a fejet vagy a kezet. Akkor voltak „mérgesek”, amikor olyat dobtak, ami már ki volt színezve. Az elsősöknél figyelni kellett, mert előfordult, hogy mást kezdtek el színezni.
Forrás

Végül memóriakártyát készítettünk. Természetesen szellemeset. Az volt a jó benne, hogy hamar elkészült, így az is belefért a szakkörbe, hogy kipróbáljuk. Egy ilyet az osztályommal is szeretnék majd készíteni. Hiába kutakodtam, sehol sem találtam, pár napja viszont megleltem az ötlet forrását.

Mi 10 db kártyát készítettünk, 5-5 különböző színnel. Nagyobbakkal célszerű többet. A gyerekek olyan formára nyírták a szellemeket, amilyenre gondolták és a díszítést is ők találták ki. (Egy papírt kettéhajtva egyszerre készült a 2-2 egyforma szellem.)

Az osztályban is ez a témánk, készült már szellemes könyvjelző, és dekoráció a terembe. A forrást itt és itt találjátok.

És ami még a jövő hétre maradt:
Szakkörön denevéreket és szörnyeket fogunk készíteni. A denevéreket illetően a két ötlet között még vacillálok. Az első tetszik jobban, de…(nincs megfelelő anyagom).

Forrás
Forrás
És a szörnyek:
IMG_3841
Forrás

Végül még egy dobókockás alkotós, sajtos dobozunk úgyis van bőven. A játék leírása itt található.
Forrás
Ha ez még nem volna elég, Ezen az oldalon számos ötletet találhattok nemcsak Halloween-re, hanem már karácsonyra is. Itt még én is szétnézek majd.

4 Comments

Vélemény, hozzászólás?